Bildspel Toppchef

Hur viktigt är ditt varumärke för dig? Ditt varumärke bygger på förtroende. Ett förtroende som kan raseras över en natt. Men lika lätt som det kan raseras kan det förhindras. Fler och fler företag inser vikten av en CSR-policy mot sexköp och sexuell exploatering och rollen de kan spela i kampen för mänskliga rättigheter.

7 mars 2017. DN Debatt: När ska ditt företag ta ställning mot sexköp?

Var femte svensk som köpte sex utomlands gjorde det under en tjänsteresa, enligt forskningsstudien Prostitution i Norden. Om svenska företag vill göra skillnad på internationella kvinnodagen på onsdag i en akut människorättslig fråga så bör de ta aktivt avstånd från prostitution. Det skulle få enormt positiva effekter, skriver Malin Roux Johansson och Parul Sharma, företrädare… Läs vidare »

BUSINESS AGAINST TRAFFICKING

Initiativet Business Against trafficking innebär att företag får stöd och kunskap för att integrera traffickingfrågan i det övergripande CSR-arbetet med start 2013. Sedan dess har det dragits igång flera intressanta initiativ med syfte att öka kunskap och utbyta erfarenheter hur företag kan arbeta mot trafficking. Ett viktigt arbete är för traffickingfri besöksnäring, initialt finansierat av… Läs vidare »

HAR DITT FÖRETAG TAGIT STÄLLNING MOT SEXKÖP? OM NEJ VARFÖR?

Var femte svensk som köpte sex utomlands gjorde det under en tjänsteresa, enligt forskningsstudien Prostitution i Norden. På internationella kvinnodagen 2017 startar RealStars en långsiktig satsning för att föra in traffickingfrågor på CSR-agendan. Polis, myndigheter och organisationer kämpar mot sexuell exploatering. Inom näringslivet råder dock fortfarande tystnad hos de stora börsbolagen och internationellt verkande företag vad gäller… Läs vidare »

Rundaborsmöte samlar Stockholmsbesöksnäring

Igår den 11 maj genomförde RealStars ett rundabordsmöte inom ”Innovation mot trafficking” som finansieras av Vinnova på Scandic Klara i Stockholm. Ett förtiotal representanter från Stockholms besöksnäring deltog och på plats fanns talare från Länsstyrelsen, Polisen i Falun, RealStars, Svensk Destinationsutveckling och Scandic. Pilotprojektet har genomförts under våren i Västsverige och deltagarna under gårdagen fick ta… Läs vidare »

Tredje rundaborssamtalet i Västsverige

29 april var det dags för Vinnovaprojektets avslutande rundabordssamtal i satsningen för en traffickingfri besöksnäring. Vi hade förmånen att få besök av Kajsa Wahlberg, rapportör i människohandels frågor, från Rikspolisstyrelsen som delade med sig av sitt arbete och sina erfarenheter. Mycket uppskattat av alla. ” Det är inte bara polisens arbete, utan det ligger på… Läs vidare »

Andra rundabordsmöte visar på möjligheter

Den 16 mars var det dags för vårt andra rundabordssamtal. Vi var ett 25-tal organisationer från västsvensk besöksnäring som samlades på Hotel Gothia i Göteborg. Idéer som tagits fram på vårt första rundabordsmöte konkretiserades och vidareutvecklades. 

bildspel INNOVATION MOT TRAFFICKING

VÄSTSVENSK SATSNING PÅ SOCIALT ANSVAR INNOVATION MOT TRAFFICKING Kan Göteborgs besöksnäring ta ett socialt ansvar i traffickingfrågor genom en innovationsprocess? Svaret är ja. Besöksnäringen mot trafficking

Scandic hotell utbildar sin personal mot prostitution

Scandic hotell har nu bestämt sig för att utbilda hela sin personal i frågor som rör prostitution. Realstars har sedan länge ett etablerat samarbete med hotellkedjan och andra genom projektet Hotels Against Trafficking och tycker att detta är mycket glädjande nyheter.