Event – aktuellt och arkiv

Vår 2020

Volontärmöte: Göteborg
19 mars, 18:00, Södra Larmgatan 6.

Vill du vara med och delta i vårens spännande aktiviteter eller veta mer om vad det innebär att vara volontär på RealStars? Då är du varmt välkommern till vår volontärträff i Göteborg.

Maila simone@realsars.eu för att meddela oss att du vill komma på träffen eller för mer info.

Internationella kvinnodagen
8 mars, Göteborg

Internationella kvinnodagen med Kvinna till Kvinnas volontärer:
13:00-18:00, Temat på eventet är ”mäns våld mot kvinnor” och vi kommer prata om sexuell exploatering som ett tydligt exempel på detta. Malin kommer senare under eventet även att delta i ett panelsamtal med andra framstående organisationer och talare.

Läs mer om eventet här.

 

Höst 2019

Lunchseminarium: Ett näringsliv fritt från trafficking
6 september, 11:00-13:30, Göteborg

Har ditt företag/organisation tagit ställning mot sexköp?
Under detta lunchseminarium kommer bland annat Susann Dutt, processledare för Ett näringsliv fritt från trafficking, att dela med sig av fakta, tips och inspiration kring hur just ditt företag/organisation kan bidra till en bättre värld fri från sextrafficking, och till Agenda 2030:s delmål 5.2: ”avskaffa alla former av våld mot alla kvinnor och flickor i det offentliga och privata rummet, inklusive människohandel, sexuellt utnyttjande och andra typer av exploatering”.

Mer info hittar du här.

Volontärträff: Göteborg
11 september, 17-19, Södra Larmgatan 6.

Vill du planera vårt deltagande under Bokmässan med vår volontärsamordnare? Kanske bara delta under själva Bokmässan? Eller vill du veta mer om vad det innebär att vara volontär för Realstars?

Kom på någon av våra volontärträffar i Göteborg! Skicka ett mejl till volontarsamordnare@realstars.eu om du vill komma på träffen.

Bokmässan

26-29 september, Göteborg

Som vanligt ställer RealStars ut med monter under Bokmässan i Göteborg. Hos oss kan besökarna testa sina kunskaper om trafficking, lagstiftning, sexuella trakasserier och mycket mer i Fair Sex Quiz. Vi lottar ut fina vinster i vårt boklotteri, och säljer våra fina t-shirts och tygväskor bland annat. Dessutom är vi på plats för att särskilt lyfta att sexköpslagen fyller 20 år och tillsammans med besökarna diskutera dess värde, framgångar och framtidens utmaningar.

För uppdateringar och mer information, håll koll på RealStars facebooksida.

CSR Forum: Tillsammans för affärer och samhällsansvar
5 november, 08:30-16:30, Göteborg

Har ditt företag/organisation tagit ställning mot sexköp?
Under CSR Forum: Tillsammans för affärer och samhällsansvar kommer RealStars under ett seminarium att dela med sig av fakta, tips och inspiration kring hur just ditt företag/organisation kan bidra till en bättre värld fri från sextrafficking, och till Agenda 2030:s delmål 5.2: ”avskaffa alla former av våld mot alla kvinnor och flickor i det offentliga och privata rummet, inklusive människohandel, sexuellt utnyttjande och andra typer av exploatering”. Vi kommer även att finnas på plats som utställare med egen monter. 

Mer info hittar du här.

Genomförda event hösten 2019:

Volontärträff: Göteborg
28 augusti, 17-19, Södra Larmgatan 6.

Vill du planera vårt deltagande under Bokmässan med vår volontärsamordnare? Kanske bara delta under själva Bokmässan? Eller vill du veta mer om vad det innebär att vara volontär för Realstars?

Kom på någon av våra volontärträffar i Göteborg! Skicka ett mejl till volontarsamordnare@realstars.eu om du vill komma på träffen.

Frukostföredrag: Ett näringsliv fritt från trafficking
30 augusti, 07:45-09:00, Jönköping

Har ditt företag/organisation tagit ställning mot sexköp?
Under detta frukostföredrag kommer Susann Dutt, processledare för Ett näringsliv fritt från trafficking, att dela med sig av fakta, tips och inspiration kring hur just ditt företag/organisation kan bidra till en bättre värld fri från sextrafficking, och till Agenda 2030:s delmål 5.2: ”avskaffa alla former av våld mot alla kvinnor och flickor i det offentliga och privata rummet, inklusive människohandel, sexuellt utnyttjande och andra typer av exploatering”.

Vår 2019

Fair Fucking Thursday
Insamlingsevent på Pustervik 16 maj kl. 18-22

Fair Fucking Thursday är en musikfylld insamlingskväll då vi uppmärksammar sex på lika villkor, med ömsesidighet och respekt.
Under ledstjärnan Fair Sex sätter RealStars ljus på människohandeln i Europa genom att fokusera på den efterfråga som driver sexhandeln.

På scenen står Dominoklubben och Lisa Wanloo! Utöver dessa band vänder DJ Fluddan skivor och under kvällen kan du tävla om konsertbiljetter på Pustervik genom att delta i Realstars quiz.

Biljett köper du för 60 kr i dörren och intäkterna för dessa och annan försäljning i Realstars namn går oavkortat till Realstars fortsatta arbete för att motverka sexköp och sextrafficking.

 

Tack till Pustervik och Exaktastore för för samarbetet!
Tack till T&S Reklam som bistått med med logotyptryckta pennor och tack till Badgeland som bistått med logotyptryckta nyckelband till eventet.

Höst 2018

EU:s anti-traffickingdag 18 oktober

RealStars förbereder nu en stor kampanj inför EU:s anti-traffickingdag den 18 oktober. Vi involverar restauranger, barer, hotell och caféer för att sprida information till allmänheten om att trafficking fortfarande pågår runt omkring oss. Kampanjen uppmanar både företag och privatpersoner att ta ställning mot sexköp och för mänskliga rättigheter.

Kampanjen är ett lyckat koncept från tidigare år, som vi nu vill upprepa med ännu fler engagerade människor. Ju fler vi är desto större påverkan! Vill du delta skicka ett mail till info@realstars.eu så berättar vi mer!

Bokmässan i Göteborg

Under Bokmässan i Göteborg 27-30 september kommer RealStars att finnas på plats. Kom och prata Fair Sex och hur vi motverkar sexköp! Du hittar oss i monter B03:63. Spela vårt Fair Sex-Quiz eller delta i vårt boklotteri för Fair Sex och ha chansen att vinna fina priser!

EuroPride med RealStars

Alla har rätt till Fair Sex – oavsett vem du är!

Under Europride 14-19 augusti i Göteborg deltar givetvis Realstars för att sprida budskapet om att Fair Sex gäller för alla människor i alla situationer. Vi hade ett skapartält i Europridepark och en föreläsning för allmänheten med fokus på Realstars arbete mot sextrafficking samt HBTQ-personers situation inom prostitution. Kolla in hemsidan för hela programmet!

Vår 2018

Årsmöte och föreläsning om människor på flykt

I samband med RealStars årsmöte bjuder vi in till föreläsning med Anna Zobnina från European Network of Migrant Women, ett feministiskt nätverk av gräsrotsorganisationer som finns i 20 europeiska länder. Deras vision att alla kvinnor och flickor i Europa som migrerar eller är på flykt har rätt till rättvis behandling och ett liv fritt från våld, förtryck och diskriminering. Föreläsningen erbjuder fördjupad kunskap på ämnet.

Efter föreläsningen är alla medlemmar välkomna på RealStars årsmöte 2018.

Datum och tid: 23 maj, kl.17

Plats: Clarion Hotel Post, Göteborg

 

Välkommen på Workshop för digitala medier med extern kommunikatör

RealStars bjuder in till en värdefull Workshop i Digital Marknadsföring för Dig som gillar sociala medier och är nyfiken på att tillsammans med oss använda sociala medier för att påverka för en bättre värld. Du får dessutom en introduktion kring hur RealStars jobbar mot trafficking. Oavsett om du redan är en inbiten och duktig användare av sociala medier, eller om du vill lära dig hur sociala medier kan fungera som en påverkansparter i samhället är du välkommen.

Ni får träffa volontärsamordnare Sudeshna Chowdhury och workshop – ledaren Patricia Mellin. Patricia är kommunikatör, fotograf och expert inom sociala medier delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter under Workshopen.

Mötet blir ett gyllene tillfälle för dig som vill utveckla dina färdigheter inom sociala medier, samtidigt som du tar ansvar i en stor och viktig social fråga!

Vi har några få platser kvar, först till kvarn! Anmälan sker senast 23/4 till sudeshna@realstars.eu

Tid och datum: 24/5 13.30 – 16.30
Plats: The Castle, Slottsbacken 8, Lokal: Isfahan

Föreläsning om ”Människohandel och prostitution i krigföring” tillsammans med Försvarshögskolan

Välkomna på föreläsning med  överste Christian Jeppsson från Försvarsmakten/Försvarshögskolan, Patrik Cederlöf, senior utredare Jämställdhetsmyndigheten och Mats Paulsson, senior utredare Jämställdhetsmyndigheten. Otroligt kompetenta personer, som utifrån sina yrkeserfarenheter kommer att berätta och resonera kring ämnet.

Tid och datum: Torsdagen 3 maj kl 16.00 – 18.00

Plats: Försvarshögskolan, Stockholm

 

Höst 2017

BACKLASH FÖR KVINNOR 30 nov 2017

GADIP bjuder för fjärde året i rad in till en angelägen konferens som belyser
kvinnors livsvillkor, i Annedalsseminariet SAL 204, Göteborg. I år har vi fokus på hur kvinnor systematisk fråntas sitt människovärde och i ljuset av detta blir rättslösa och utsatta för övergrepp av olika slag. Detta är en global företeelse med många olika uttrycksformer där den grundläggande frågan handlar om kvinnors rätt att bestämma över sitt eget liv, ha inflytande i samhället och inte utsättas för vare sig fysiska eller
psykiska kränkningar. Seminariet är kostnadsfritt och pågrå under hela dagen. RealStars kommer att hålla ett seminarium på förmiddagen.

Är du intresserad av att delta kan du anmäla dig med kontaktuppgifter och ange önskemål om specialkost senast den 21 november till: gadip.sverige@gmail.com. OBS Anmälan är bindande och vid uteblivet deltagande debiteras 200 kr.

Mer info på GADIP.se 

Öppen Scen Malmö stadsbibliotek 20 nov 2017

Kom och lyssna på en viktig, inspirerande och skrämmande föreläsning om trafficking, sexköp och hur RealStars arbetar för att motverka efterfrågan. Gratis och öppen för alla! Så befinner du dig i Malmö med omnejd så kom!

https://malmo.se/Kultur–fritid/Biblioteken/Vara-bibliotek/Stadsbiblioteket/Program/Oppen-scen—lana-lokal-for-arrangemang/Oppen-scen—hosten-2017.html

MR-dagarna i Jönköping 9-11 nov 2017

Under MR-dagarna kommer RealStars att ställa ut och hålla i kreativa Fair Sex-workshops! På fredagen den 10 nov håller vi också ett spännande och viktigt miniseminarium om Fair Sex skolor, RealStars förebyggande arbete i skolor mot trafficking, övergrepp och kränkningar.

https://www.mrdagarna.nu/?s=Realstars

Destination Göteborg mot människohandel, Svenska Mässan 18 okt 2017

Människohandel för sexuella ändamål är ett växande samhällsproblem som berör besöksnäringen. Social Resursnämnd och Göteborg & Co, i samverkan med Länsstyrelsen, tar nu ett initiativ för att motverka Människohandel för sexuella ändamål inom Göteborg som turist-, mötes- och evenemangsstad. Initiativet sammanfaller med EU:s Anti-Trafficking Day och äger rum på Svenska Mässan den 18 oktober, kl 11.30 – 16.30.
Malin Roux Johansson, generalsekreterare RealStars är en av talarna.

Fair Sex agent-utbildning Stockholm 11 okt 2017

Vill du hjälpa oss att förebygga sexövergrepp? Vill du själv bli en Fair Sex-agent och vandra på nätet? Anmäl ditt intresse här.

Ambassadörsutbildning i Stockholm 30 sept- 1 okt 2017

Under ambassadörsutbildningen får du som är intresserad lära dig mer om RealStars, Fair Sex och vad du kan göra som volontär!

Välkommen på ambassadörsutbildning i Stockholm!

Bokmässan Göteborg 28 sept- 1 okt 2017

Realstars på bokmässan 2017 – boklotteri och många tar ställning

Fair Sex agent-utbildning Göteborg 20 sept 2017

Vill du hjälpa oss att förebygga sexövergrepp? Vill du själv bli en Fair Sex-agent och vandra på nätet? Anmäl ditt intresse här.

RealStars gästar matchen mellan IFK Göteborg-Häcken 20 aug 2017

RealStars tar micken i halvlek när IFK Gbg stödjer Fair Sex

 

Stockholm Pride 2-5 Augusti 2017

RealStars på Stockholm Pride 2017! Fair Sex är för alla!

Realstars i Almedalen 2-9 Juli 2017  – väcker opinion för Fair Sex

Realstars i Almedalen 2017 – väcker opinion för Fair Sex

Almedalen 2017 – Har ditt företag tagit ställning mot sexköp, om nej varför?

Vår 2017

RealStars temakväll på hotel Post Göteborg 23 maj

https://realstars.eu/realstars-bjuder-till-en-temakvall-for-att-stoppa-trafficking-och-sexovergrepp/

Öppen föreläsning Helsingborg stadsbibliotek 1 juni

https://www.facebook.com/RealStars.eu/photos/a.403215283039764.106281.129221687105793/1681749218519691/?type=3&theater

Volontärutbildning Malmö 3 juni

för mera info https://realstars.eu/utbildning-for-nya-volontarer-i-malmo/

RealStars anordnar panelsamtal på Almedalsveckan 3 juli

För mer information om Almedalsveckan och uppdaterad program se https://www.almedalsveckan.info/  På RealStars panelsamtal pratar vi om kränkningar on-line och vår Fair-Sex agent Kim.

Aktuellt hösten 2016

RealStars på CSR-forum i Göteborg 21 november 

RealStars på MR-dagarna Malmö 17-19 november

RealStars arrangerar miniseminarium: Fair-sex i skolor och på internett-vi finns där unga är                 Malin Roux Johansson, Frida Eriksson, Patrick Strömberg

RealStars medverkar på bokmässan i Göteborg 22-25 september

Aktuellt hösten 2015

Caroline af Ugglas + RealStars + 18 oktober + Du = traffickingfritt Europa

18 oktober är det EUs antitrafficking-dag. Vi på RealStars uppmärksammar detta för femte året genom att bjuda in dig till en inspirerande dag. Här kan du, genom att köpa en exklusive tavla av artisten Caroline af Ugglas, vara med och stödja vårt envisa arbete för ett trafficking-fritt Europa. 

Den exklusiva Caroline af Ugglas-tavlan är framtagen i en begränsad signerad upplaga och är en stark symbol som gör skillnad. Under kampanjveckan och anti-trafficking-dagen säljer vi tavlan för endast 2 900 kr, istället för 3 900 kr.

Storlek: cirka 60×60 cm
Material: Canvas-print
Ram: 3D-kilram
Dag: 18/10
Tid: 11.00 – 17.00
Plats: A-ramar. I hörnet av Nordhemsgatan 13 och Första Långgatan

På programmet: bland annat Malin Roux Johansson, grundare av Realstars och Mats Paulsson, polisinspektör, polisens Människohandelsgrupp i Göteborg. Musik: Ulrika Neterdal och David Törnebäck. Mingel, musik och lättare förtäring. Partners: Elanders, Marknadscheferna och A-Ramar

18 oktober till 1 november: Utställning på Stadsbiblioteket och i Göteborg – Creativity for Fair Sex

Med anledning av EUs antitraffickingdag den 18 oktober öppnar Realstars konstutställning på Stadsbiblioteket i Göteborg. Varmt välkomna på vernissage kl.13.00! 

Tillsammans med tusentals ungdomar över hela Sverige vill vi belysa det faktum att det pågår ett stort modernt slaveri i Europa idag– den kommersiella sexindustrin. Men framförallt att vi alla kan göra något för att förändra detta. De verk som ställs ut är skapade inom ramen för det Arvsfondsprojekt Realstars drivit under flera år, Creativity for Fair Sex.

I samband med utställningen kommer vi den 21 oktober kl. 17.00 bjuda in till öppen föreläsning och workshop på biblioteket. Mer information inom kort!

Realstars arrangerar och deltar i panelsamtal på MR-dagarna

Unga riskgrupp för människohandel
Datum och tid: 9 november kl. 15:00 – 16:00
Plats: R22+23, Svenska Mässan i Göteborg.
Paneldeltagare: Madeleine Sundell, Malin Roux Johansson, Maria von Bredow, Ninna Mörner

Unga är en stor riskgrupp för att utsättas för människohandel för olika ändamål. Medan flickorna i större utsträckning utnyttjas i sexhandeln ser vi att pojkar tvingas begå brott. För att förebygga måste vi också förstå kopplingen till strukturell diskriminering som bidrar till exploatering. Samtalet lyfter kunskap, statistik, trender och behov av åtgärder.

Läs mer här!

14-27 november: Utställning på Kortedala Bibliotek i Göteborg – Creativity for Fair Sex

Lördagen den 14 november öppnar Realstars två veckor långa utställning på Kortedala Bibliotek. Olika verk från projektet Creativity for Fair Sex kommer att ställas ut och unga i närområdet är varmt välkomna att komma på föreläsning och workshop tisdagen den 17 november kl. 13.00!

Arkiv

Realstars på Bokmässan i Göteborg  24-27 september 2015

Inget kan likt en välskriven roman eller en välspelad film skildra människans utsatthet, till exempel i form av offer för sex-trafficking. Kanske inte konstigt att sex-trafficking kommit att bli ett brännhett tema i populärkulturen. Det vill vi uppmärksamma på årets Bok & Bibliotek genom tävlingen Trafficking Terminator. 

Trafficking Terminator är ett utmanande och tänkvärt quiz genom vilket du kan visa vad du vet om populärkultur i allmänhet och temat trafficking & prostitution i synnerhet. Du deltar i quizet genom att komma till vår monter på Bok & Bibliotek, och kan vinna finfina priser. Och som om quizet inte skulle vara nog, kan du även vinna signerade böcker i vårt populära boklotteri. Vi ser fram emot att träffa dig i vår monter D03:11!

Unga, Internet och Fair Sex – Frilagret 23 april 2015

Vårt event den 23 april 2015 på Frilagret i Göteborg blev mycket välbesökt och bjöd på ett fullspäckat, spännande program. Upp emot 80 personer lyssnade till spännande föredrag och panelsamtal, kollade på konst och diskuterade med varandra. Allt kring internet, unga och Fair Sex – sex på lika villkor med ömsesidighet och respekt. Nedan kan ni se inslag från dagen, resten hittar ni på vår Youtube-kanal! Spännande och lärorikt! 

_____________________________________________________________________________________________________________________

Den 9 maj 2015 kommer RealStars att medverka vid Break the Chain, ett seminarium om prostitution och trafficking på Världskulturmuseet i Göteborg.

Seminariet arrangeras av Development Assistance Center, Anna Lindh-stiftelsen, Världskulturmuseet, Nätverket mot trafficking, Män för Jämställdhet & Realstars. Med hjälp av finansiering från Erasmus +.

Upplägg för seminariet:

14:00 – 14:40 Guidad visning av utställning”Playground” med museeipedagoger.9 maj

14:45 – 15:30 Föresläsning av Sofia Jonsson från GU på temat ”Prostiution och trafficking – lagstiftning, attityder och kriminalitet” (på engelska).

15:30 – 16:30 Mingel och samtal med deltagande organisationer.

Det är även helt gratis så se nu till att inte missa detta fantastiska evenemang!


Den 23 april 2015 kl. 16-18.30 har vi planerat ett fullspäckat program på Frilagret i Göteborg. Det övergripande temat för mötet är Unga, Internet och Fair sex. Det kommer bjudas på panelsamtal, livemusik och konstutställning. Det är gratis och öppet för alla intresserade. Varm välkomna!

Realstars inbjudan - Unga Internet Fair Sex

PÅ AGENDAN:
• Ta del av webbspelet Fair Sex: Nätverket – ett interaktivt webb- spel om trafficking, mänskliga rättigheter och kränkningar.

• Vad lärde vi oss av Instagram-målet? Möt de som var där.

• Trafficking i Sverige, nätet som arena. Caroline Engvall, författare till bl a “14 år till salu” och nu aktuell med “Virtuell Våldtäkt”.

• Hur jobbar vi för att stärka unga och minska sexuella övergrepp genom nätet?

Mer information om eventet, deltagare och medverkande i samtalen hittar du här!

ANMÄL GÄRNA TILL: Anna Lindeborg på mail: anna@realstars.eu

_____________________________________________________________________________________________________________________

24-26 november: Nordstan, Insamlingsdagarna

image-3

Insamlingsdagarna är ett helt nytt evenemang med målet att belysa vikten av insamling till utsatta människor, globalt som lokalt. Det blev ett mycket lyckat och lönsamt evenemang där vi fick chansen att träffa andra organisationer och massvis av nyfikna människor.

Nordstans Insamlingsdagar gav oss en möjlighet att möta många människor från olika målgrupper. Förutom insamling så har vi delat ut information och förklarat varför det är så viktigt att förebygga efterfrågan.

————————————————————————————————————————————————————————————

15 oktober: Anti-traffickingdagen på Bio Rio

För fjärde året i rad arrangerade RealStars en kraftsamling inför EU:s Anti-traffickingdag.

Anti-traffickingdagen

Programmet rymde paneldiskussioner, musik, konstvernissage, tid för mingel med mera. En späckad eftermiddag med debatter och underhållning med personer så som KAJSA WAHLBERG. Rapportör i människohandelsfrågor, Rikspolisstyrelsen. HENNING MANKELL. Författare och dramatiker. JONAS TROLLE. Kriminalkommissarie vid Polisen och författare till boken
”Jakten på Kapten Klänning”. KAJSA EKIS EKMAN. Debattör och författare till boken ”Varat och varan”. LARS BJÖRKLUND. Vice President Ethics, Skanska AB. THERESE HAMMAR. Managing Director, HKC Hotels. ASTRID HYLLSJÖ. Föreläsare med erfarenheter från verkligheten. EMMA BLOMDAHL. Föreningen Tillsammans, projektet True Faces. ERIC ALVEKRANS. Representant från Machokulturen. MALIN ROUX JOHANSSON. grundare Realstars. SIBILLE ATTAR. DJ. Moderatorer: PERNILLA HOLMGREN LARSSON och SIV THURESDOTTER. Qoola Qvinnor.

———————————————————————————————————————————————————————————–

12 september: Fresh Fish

Fresh Fish

Modemässan Fresh fish bjöd in Realstars som välgörenhetspartners för två veckor sedan. På mässan bar alla volontärer vår unika ”Fair Sex” t-shirt, vilket vi är riktigt stolta och tacksamma för. Realstars var på plats för att informera om vårt budskap, Fair Sex-kampanj och samlade in underskrifter till petitionslistan här för ett Europa fritt från trafficking. Flera besökare köpte både våra T-shirts och nylanserade tygpåsar. Vi fick bevis på att vårt besök var uppskattat, några kommentarer löd till exempel, ”Det är en oerhört viktigt fråga” och ”det är klart man är emot trafficking”. Det var ett lyckat event med positiv respons och givande samtal. Tack Fresh Fish!