Många deltar i kampanj runt EU’s anti-trafficking dag

På tisdag är det EU’s anti-trafficking dag, med andra ord borde trafficking vara ordet på allas läppar tycker RealStars.  Därför har vi i samarbet med Paradigm tagit fram ett jättesnyggt material som vi enträget kånkat runt i Sveriges tre största städer och lagt ut på ställen där folk samlas.

 

dsc_0001dsc_0023Närmare 40 hotell, bland annat Clarion Hotel Post, Hotell Eggers (se bild), Hotel Flora och Scandic Europa, har tagit ställning genom att sätta upp material som tydligt markerar att de som sysslar med trafficking inte är välkomna. Glädjande kan göteborgare under kampanjen läsa ”Taxi against trafficking” bak på alla Taxi Göteborgs bilar och ett tiotal pubar i centrala Göteborg, däribland Ölstugan Tullen och Brygghuset, har också visat sitt stöd genom att ha uppe bordspratare, glasunderlägg och lappar på toaletterna. Även caféer och restauranger hänger på och vill ta avstånd mot trafficking och några ställen vill också göra en insamling till förmån för RealStars arbete.

Kampanjen är ett svar på en önskan från besöksnäringen att gemensamt göra ett krafttag mot trafficking och sexuella trakasserier. Många av de företag som ingår har också fördjupade samarbeten med RealStars genom projekteten ”Hotels Against Trafficking” och ”Food for Fair Sex”.

Vi gör denna kampanj för att skapa diskussion bland folk som inte känner varandra i toalettkön en fredagskväll, för att öppna ögonen på cafégästen som just avslutat sin latte, för att ge en tankeställare till hottellgästen som precis går ur duschen och för att en gång för all säga med enad röst: ”We don’t welcome sex-trafficking”. För det är precis som David, ägare på Ölstugan Tullen säger; ”Trafficking är fucked up”.

dsc_0006 dsc_0012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jerntorgets Brygghus och Ölstugan Tullen på Andra Långgatan i Göteborg

 

Be Sociable, Share!