Kampanjer mot trafficking

RealStars arbetar på bred front för att skapa och driva opinion mot trafficking och sexhandel i Europa. Det gör vi främst genom kampanjer för att påverka beslutsfattare. Vi stärker värderingar för Fair Sex i samhället och bland individer.

For fair sex – against trafficking

2011 års kampanj Make Fair Sex Real – drivs för att påverka EU:s beslutsfattare att ta ett mer aktivt grepp mot trafficking. Vi manar EU:s beslutsfattare att skärpa lagstiftningen och göra det straffbart att köpa sex från offer för trafficking  i det nya traffickingdirektivet. Den punkten fanns länge med i förslaget, men i slutskedet förhandlade EU bort den sista punkten om krav på medlemsländerna att straffbelägga köp av sexuella tjänster från personer som har utsatts för människohandel.

RealStars arbetar för att det ska bli verklighet. Att adressa efterfrågan och skärpa lagstiftningen kring sexköp är det viktigaste steget för att utrota slaveriet i Europa. Åtgärden skulle minska efterfrågan, och därigenom lönsamheten. Det är viktigt att försvåra för människohandlarna och minska lönsamheten. Därför måste det blir svårare att köpa sex och en lagstiftning mot att köpa sexuella tjänster behövs i hela EU. De som utsätts för trafficking måste skyddas både från mellanhänder och dem som utnyttjar deras utsatthet i nödsituation, det vill säga sexköparna.

Skärmavbild 2013-10-07 kl. 13.53.02

Sedan 2012 fortsätter RealStars kampanjen mot trafficking där alla kan ta ställning för ett Europa fritt från trafficking och se till att sexköparen blir ansvarig för sina handlingar.Se kampanjsiten och skriv under vår petitionslistan!

Alla namnunderskrifter skickas till EU:s justitieministrar och även till svenska politiker som  Cecilia Malmström.  RealStars vill med kampanjen se ett bättre skydd för brottsutsatta, strängare straff för människohandlare och att länderna aktivt motverkar efterfrågan genom att straffbelägga köp av sexuella tjänster från personer som har utsatts för människohandel.

Travel for Fair Sex – trafficking i våra vanligaste resmål

Svenskarna reser mer än de flesta. Under 2013 fokuserar kampanjen Travel For Fair Sex på några av våra kära resmål så som Barcelona, Berlin och Grekland. Bara i Barcelona uppskattas 50.000 befinna sig i prostitution och 90 % av dessa är offer för trafficking. Med Travel for Fair Sex vill vi uppmärksamma trafficking, prostitution och barnhandel. Besök kampanjen och skriv under: www.realstars.eu/travelforfairsex,

Unga tjejer reser med rika män

Genom våra kampanjer vill vi stärka värderingar för Fair Sex. Genom ett videosvar på Miss Travel sätter i fokus på ett gråzonsbeteende. Filmen är gjord av datingsajten Miss Travel som kopplar ihop unga, snygga tjejer med rika män som vill ha resesällskap och betala för resan. Det här upplägget tycker vi är obehagligt och därför har vi tagit fram ett videosvar. Kolla själv så får du se.

MissTravel.com är inte olaglig i sig, men i våra ögon bidrar den till att förflytta gränserna mot en större acceptans för sexköp.  Finns det liknande företeelser tipsa oss gärna. Tack till DamnGoodAgency.