Volontärarbete – Bli volontär för RealStars

Tycker du också att det är helt galet att sextrafficking pågår? Vill du vara med och påverka för en bättre värld fri från trafficking? Då är volontärarbete hos oss på RealStars rätt för dig!

Vi välkomnar all hjälp vi kan få och söker dig som vill bidra med volontärarbete i Sverige. Att vara volontär hos RealStars innebär att du ger lite av din tid och ditt engagemang. Du bidrar i den mån DU kan.

Trafficking eller människohandel, som kan kallas vår tids slaveri, förekommer över hela världen. Under de senaste decennierna har den ökat i omfattning. Trafficking förekommer både mellan och inom länder. Alla länder drabbas och påverkas på olika sätt av trafficking. Därför arbetar vi med det positiva budskapet Fair Sex – sex ska ske på lika villkor och respekt, utan våld och tvång. För att vi ska kunna skapa förändring krävs det att aktivt arbeta för att få ut information, sprida kunskap och slå hål på de myter som finns om sextrafficking.  Vi behöver dig för att lyckas med detta!

Du hittar våra volontäruppdrag på volontärbyrån. Skriv till  för mer information eller om du vill anmäla ditt intresse av att ingå i RealStars-teamet!

Malin har som volontär hjälpt Realstars i sitt arbete mot trafficking. ”Det må vara klyschigt men även sant: ingen kan göra allt men alla kan göra någonting. Sexhandel, både i sverige och nationellt, är sorgligt och uråldrigt och när Realstars sökte någon som kunde hjälpa till med sociala medier tog jag chansen att dra mitt strå till stacken mot en bättre värld. Det bästa med att vara volontär är att du kan klappa dig själv på axeln. Det känns bra att göra gott – samtidigt som volontärarbete borde vara en självklarhet för alla.”

– Malin, tidigare volontär hos oss på Realstars

Som volontär hos RealStars bidrar du på det sätt som passar dig bäst!

Att vara volontär hos RealStars är lätt då du engagerar dig i den mån av tid som du har och på det sätt som passar din personlighet. Det ger även en möjlighet att träffa likasinnade. På våra volontärträffar som kommer ske några gånger per år får du inte bara möjlighet att träffa de andra volontärerna och där skapa nya kontakter, kanske till och med nya vänner. Du har även möjlighet att påverka RealStars kommande aktiviteter och forum där vi kan synas. Vi välkomnar alltid nya idéer och förslag och vill att alla ska känna att deras röst betyder något.

Hitta ditt sätt att bidra

RealStars arbetar på en bred front för att på så många plattformar som möjligt synas och få ut budskapet Fair Sex. Nedan presenteras de områden som du kan välja att engagera dig inom. Välj ett område, två eller alla – det är helt upp till dig. Passar inte områdena som presenteras just dig men du har ett eget förslag på hur arbetet mot trafficking kan föras vidare, kom gärna med förslag!

Sociala medier

Gillar du att skriva och hänger en hel del i sociala medier? RealStars jobbar mycket i sociala medier och behöver alltid hjälp av duktiga skribenter som vill hjälpa oss att sätta ljus på frågan om sextrafficking. Hjälp oss gärna redan nu genom att sprida vidare våra kampanjer i sociala medier, kommentera på artiklar och i forum, tipsa dina vänner.

Använder du twitter och vill pröva hur det är att Twittra för en organisations räkning som innebär att man interagerar i frågor om prostitution, trafficking och övergrepp. Vi lyfter fram våra och andras positiva initiativ och stärker värderingar för Fair Sex. Väljer du att twittra för RealStars kommer du att ingå i en twittergrupp där du tillsammans med andra håller twitterkontot uppdaterat och ser till att RealStars budskap, evenemang och aktiviteter når ut.

Travel for Fair Sex – använd sociala medier och gör skillnad i kampen mot trafficking!

Semestertider – många svenskar bokar en resa och åker utomlands. Därför startar RealStars Travel for Fair Sex, en kampanj med syfte att uppmärksamma och engagera såväl resenärer som företag i frågan om trafficking, prostitution och barnhandel i/på våra vanligaste resmål. Nu behöver vi din hjälp att föra budskapet vidare!

Travel for fair sex är ett initiativ som syftar till att uppmärksamma prostitution och trafficking på våra vanligaste resmål. Europa är den världsdel med högst antal sexslavar per kapita i världen, därför lägger vi främst vårt fokus här. Genom att sprida kunskap om hur olika länder ställer sig i frågan om sexköp och människohandel kan fler ta ställning mot ett Europa fritt från trafficking.

Som Travel for Fair Sex ambassadör behöver vi din hjälp med att sprida kampanjen och budskapet i olika nätverk och kanaler.  Främst genom att:

– Identifiera och knyta till oss partners med fokus på företag inom resor/ turism.

– Aktivt sprida buskapet om Travel for Fair Sex i Sociala medier.

Utåtriktade aktiviteter

RealStars anordnar kontinuerligt events med uppträdanden, utställningar och paneldebatter med syfte att skapa uppmärksamhet och diskussion kring sextrafficking. Volontäruppdraget passar dig som gillar att planera, styra upp och vara med och arrangera våra events.

Vid olika kampanjer och inför events finns vi på stan och informerar och inspirerar fler att ta ställning mot trafficking. Är du utåtriktad och tycker att fler ska veta hur verkligheten ser ut så är du kanske en av dem som vill vara med på stan. RealStars behöver också hjälp att dela ut flyers och sätta upp affischer på skolor, caféer och andra offentliga utrymmen.

Volontärarbete i Sverige med Realstars. Genom sociala medier, på stan och på andra events.

Volontär På Stan

Vid olika kampanjer och inför events finns vi på stan och informerar och inspirerar fler att ta ställning mot trafficking. Är du utåtriktad och tycker att fler ska veta hur verkligheten ser så är du kanske en av de som vill vara med på stan. RealStars behöver också hjälp att dela ut flyers och sätta upp affischer på skolor, caféer och andra offentliga utrymmen. Låter det som nåt för dig? Hör av dig till oss så berättar vi mer om vad vi har på gång just nu.

Engagera ditt företag inom CSR eller gå med i CSR-gruppen – volontärer som arbetar gentemot företag och CSR-frågor

Brinner du särskilt för CSR-frågor och vill bidra till att företag tar ett ökat ansvar för sextrafficking? Hjälp då oss och Caroline af Ugglas att engagera företag.

Genom Business Against Trafficking engageras företag i arbetet mot trafficking och tar socialt ansvar, CSR. Vi ökar även företagens kunskap om människohandel och prostitution. Bara genom att minska sexköp och efterfrågan på prostituerade kan vi utrota trafficking. Här är företagens röst viktig! Därför behöver vi nu hjälp med att engagera fler.

Artisten Caroline af Ugglas har bidragit med en tavla som företagen erbjuds att köpa där alla pengar oavkortat går till att arbeta för ett Europa fritt från människohandel och sexslaveri.

Vi har dessutom en volontärsgrupp som arbetar gentemot företag och deras CSR-policys. Är du intresserad av att engagera dig för detta? Kontakta volontarsamordnare@realstars.eu

En kort sammanfattning av hur du kan hjälpa:

Nu behöver vi din hjälp med att engagera fler företag samt att sprida RealStars och det vi står för, främst genom att:

  • Kontakta möjliga partners & företag som kan stödja RealStars arbete
  • Sprida budskapet i olika kanaler
  • Ansöka om att bli Fair Sex – ambassadör
  • Delta på utåtriktade aktiviteter
  • Twittra!
  • Genomföra intervjuer med företag om CSR-arbete och trafficking

 Vad vi på RealStars förväntar oss av dig som volontär:

  • Att du delar RealStars värdegrund
  • Att du är en god representant för RealStars i de aktiviteter du deltar i.
  • Att du innan påbörjat uppdrag gör dig väl bekant med information om organisationen på webbplatsen, särskilt Fair sex kampanjen som är vår huvudkampanj. För att få en digital introduktion och första samtal, skriv till vår projektledare för volontärer.
  • Att du känner ansvar för den uppgift du tagit på dig.

Du hittar volontäruppdrag på volontärbyrån.

Skriv till volontarsamordnare@realstars.eu för mer information eller om du vill anmäla ditt intresse av att ingå i RealStars-teamet.