Almedalen 2017 – Har ditt företag tagit ställning mot sexköp, om nej varför?

Den frågan har varit i fokus för Realstars dialoger med Almedalsbesökare idag. Målet har varit 50 intervjuer och vi har kommit en lång bit på väg. Idag kommer smakprov på några av intervjuerna.

Thomas Danielsson, arbetar på Dagens Industri och på frågan om företaget tagit ställning mot sexköp

svarar han att han inte vet om en sådan policy finns. Han kan tänka sig ta upp frågan med ledningen: ”Jag skulle antingen prata med några i ledningen eller skicka ett mail och bifoga en artikel. Jag tror att det är bra att ha en sådan policy för alla företag om det nu är ett sådant problem.”

 

 

 

 

 

 

Maria Rydlund, från Naturskyddsföreningen svarar följande: ”Tyvärr tror jag det är ganska vanligt med sexköp för exempelvis semesterfirare och man tänjer på gränserna i en mer tillåtande miljö. Vi har en sådan policy för sexköp för resande, till exempel för mig som jobbar i utvecklingsländer.”

 

 

 

 

 

 

 

Cecilia Nord, arbetar på Electrolux och jobbar med hållbarhetsfrågor. I dagsläget finns inte en policy för sexköp i uppförandekoden men företaget håller på att se över var en sådan policy skulle kunna införas. De funderar på att införa den  antingen som tjänsteresepolicy eller som ett mer praktiskt reglemente kring resor. Hon menar att det kan bli en jobbig och intim diskussion att ta upp det med anställda men det är något som måste göras.

 

 

 

 

 

 

Johan är butikschef och han tror att det inte är vanligt med sexköp på utlandsresan. Han vet inte om företaget han jobbar på har en policy för sexköp. När han tidigare jobbade på Coop och Axfood hade dessa två koncerner tagit ställning. Han skulle tänka sig att ta frågan vidare och därmed skulle företaget ”ta ett statement”. Han skulle prata med sin chef om att inför den i sin resepolicy som skulle kunna leda till en kulturförändring.

 

Hör gärna av er till Realstars om ni vill hjälpa till och sprida kampanjen ”CSR mot sexköp”  och, eller ni också vill vara med i intervjuer och berätta om hur det ser ut på er arbetsplats.

 

Be Sociable, Share!