”See Me Not” vägen till en flickas frihet från sexslaveri i Indien

Réal Laplaine skriver romaner med en moralisk, varm och mänsklig ton. Den 27 august släpper Réal Laplaine en ny uppdaterad utgåva av See Me Not. See Me Not är fiktiv roman, en thriller och en symbol för de hundratusentals barn och kvinnor världen över som är fast i trafficking och blivit sålda som sexslavar. Människohandel är idag en världsomfattande industri – som omsätter miljarder genom att sälja människor. See Me Not har redan inspirerat många människor världen över – kanske kan den även inspirera dig!SEE ME NOT COVER

Nedan följer ett utdrag av en intervju med Réal Laplaine som Malin Roux-Johansson gjorde 2012 när boken släpptes.

Hur föddes idén till boken?

– Den ursprungliga idén kom när jag levde i Los Angeles. Jag hade en vän som arbetade som volontär i en organisation i Calcutta. Jag fick bilder på en sexårig flicka som levde på gatan och tog hand om sin 1-årige bror. Jag gjorde research och blev chockad över prostitution i Indien och på andra platser i världen. Jag ville hjälpa och skriva en bok.

– Jag har stor empati för barn. Jag har själv haft några svåra år i min barndom.

Boken handlar om en 12-årig flicka och en amerikansk student som bestämmer sig för att rädda henne från prostitution. Är det helt och hållet fiktion?

– Nej, inte helt. Boken är baserat på händelser och omständigheter i mitt liv. Bilderna är verkliga och dem har jag byggt berättelsen på. Jag hjälpte organisationen i Indien och den sexåriga flickan går nu i skola, hon räddades från prostitution. Jag funderade över vad en 12-årig flicka och en amerikan i Indien tillsammans med en polis i området skulle kunna göra. Flickan, Hann’sha, ser en möjlighet att ta sig ur situationen och befriar även andra barn. Det är en spännande del av boken.

Läs hela intervjun här.

Be Sociable, Share!