Realstars på Turistmässan – många öppnade sig och berättade om sexhandeln

Turistmässan var i full aktivitet i helgen på Svenska Mässan i Göteborg. Vi var sex personer från Realstars som pratade med besökare om ”den mörka sidan av resandet” under tre dagar. Tack alla!  Vi berättade  om sexhandelns utbredning och att vi som resenärer kan vara med och påverka – Travel for Fair Sex, där vi alla kan bli ambassadörer för att uppmärksamma och sätta stopp för sexturism, trafficking och kränkningar av människovärdet.

Jag hade många bra samtal, de flesta lyssnade. Endast någon vände på huvudet och ville inte ta del av vad jag hade att säga om trafficking. De flesta var ju där för att drömma om semesterresor.

Till min förvåning ville flera, både män och kvinnor, berätta för mig vad de sett under sina resor vad gäller sexhandel och trafficking.  Några killar som berättade om en intensiv sexhandeln i Tel Aviv i Israel för några år sedan.  En man som rest mycket vid gränsen mellan Tjeckien och Tyskland berättade om hur han erbjudits att köpa sex vid rastplatser och där husvagnar funnits vid sidan av vägen för detta.

En man var chockad över hur tyska kollegor i hans bransch och under affärssammanhang i ett afrikanskt land satt helt öppet med underåriga flickor vid polen. Sannolikt tyska gifta män menade han. En man som blev erbjuda sex utanför ett hotell i Berlin. Vill du ha lite avkoppling, han bjöd på lunch i stället och fick höra hennes historia.

Vi fick mycket stöd och många menar att sexhandeln är förkastlig och kriminella ligor ligger bakom. Som vanligt uppkommer frågan om Tyskland och Holland – att det skulle vara kontrollerat väl fungerande för dem som hamnat i prostitution när det är lagligt. Detta är några av de föreställningar som vi slår hål på genom att berätta om att minst 70-80 % av dem som är i prostitution kommer från Östeuropa och Afrika och tvingats in i sexindustrin. De allra flesta är tvingade och far mycket illa och får utstå hot och kontrolleras av sina hallickar. I Tyskland räddas endast en procent av traffickingoffren.

Skriv under för kampanjen för ett Europa fritt från trafficking.

Malin för Realstars

TUR mässan 2014
Be Sociable, Share!