Bokmässan: Realstars boklotteri med signerade böcker om trafficking blev en succé

Sex trafficking är ett brinnande ämne och detta fick vi uppleva under bokmässan. RealStars berättade om att det effektivaste sättet i kampen mot sex trafficking  är att fokusera på efterfrågan. Till vår hjälp hade vi ett populärt quiz och ett boklotteri med vinster från flera kända författare.

RealStars förmedlade kunskap och hur vi arbetar för en värld fri från trafficking och för Fair Sex, sex på lika villkor. Nytt för året var det boklotteri där vi samlat flera kända författare att skänka böcker som på olika sätt knyter an till traffickingfrågan. Vi var flera i vår monter men vi gick även runt och pratade om vårt arbete. Många var intresserade av både boklotteriet, vi sålde slut på alla våra 300 lotterna, och många ville prata om trafficking  och många vill glädjande ta ställning.  Vi hade också tagit fram en Quiz, 15 kluriga frågor, där besökarna kunde testa sina kunskaper om trafficking och populärkultur exempelvis i filmer och böcker. Resultatet blev en rejäl packe quizsvar och en skön känsla av verklig stjärnspridning. Första pris var Caroline af Ugglas tavla.

Realstars har som alltid en viktig uppgift i våra samtal att väcka den opinion som finns mot trafficking genom att fokusera på efterfrågan och den svenska sexköpslagen. Sexköpslagen är banbrytande eftersom den för första gången flyttade fokus till den som köper sex medan den som är i prostitution ska skyddas och blir subjekt. Många av våra besökare ville diskutera sexköpslagen inte minst mot bakgrund av Amnestys beslut om avkriminalisera prostitution, som många var kritiska till.

Sammantaget är vi på Realstars mycket nöjda med vår medverkan. Lotterna sålde slut, vi pratade med flera hundra personer. Jörgen Thiel köpte de sista lotterna säger.  ”Jag stödjer till 100 procent ert arbetet och det är förfärligt att det överhuvudtaget finns. Det är härligt arbete ni gör och så många som engagerar sig”.

Vi vill tacka författarna som skänkt böcker till oss Jens Lapidus, Réal Laplaine, Jan Guillous, Kajsa Ekis Ekman, Jonas Trolle, Staffan Nordstrand, Caroline Engvall, Parul Sharma samt Piratförlaget som skänkte ett bokpaket. Tack också till alla våra volontärer. 

Det bestående intrycket bland oss som var på plats var att trafficking och sexslaveri fortfarande är faktum som väcker känslor och vilja att agera – trots senaste tidens enorma fokus på flyktingkatastrofen.

12002588_1161030113924940_396891599671226247_o

 

Be Sociable, Share!