Fair Sex-kampanjen på Världskulturmuseet

Apropå sommar och semester. De flesta av oss vill ha det skönt, koppla av och göra festliga saker☺ Apropå sommar. Visst hör sex till!… Fair Sex.

Samtidigt fortsätter den sexuella människohandeln. I sommar blir tusentals människor, främst unga offer sexuell exploatering. Medvetenheten om att det finns runt om oss, inte minst på semesterorter, får betydelse om vi går till handling!

Därför är vi jätteglada att kampanjen för Fair Sex och ett Europa fritt från sextrafficking nu finns på Världskulturmuseet.

Det är en ”mac station” där alla kan ta ställning och skriva under med namn, och vara med och påverka när uppropet skickas till EU:s beslutsfattare den 18:e oktober på den Europeiska dagen mot människohandel.

På världskulturmuseet kan besökarna också ta del av berättelse och tankar från gymnasieelever på Angeredsgymnasiet i Göteborg. Inläggen handlar om människohandel och prostitution och är resultatet av samarbetet med RealStars under våren. De finns nu även på vår blogg. Tack alla!

Varför är kampanjen så viktig? EU har högst antal sexslavar per invånare. Trafficking och sexhandeln ökar på många håll. Visst är det därför positivt att i sommar läsa i GP om hur polisen i Göteborg lyckats nysa upp en stor traffickinghärva med bas i Rumänien. Det är tydligen den största härvan i sitt slag i Sverige. Viktigt är nu att arbetet fullföljs, att de brottsutsatta får stöd. Att de som begår brotten längst med kedjan av kränkningar får ta sitt ansvar, människohandlare och sexköpare. Då kan vi förhindra att det sker på nytt.

Tack även till alla som hjälpt till och bidragit på olika sätt i kampanjen. Utan And now for, Arkitektkopia, Brag Designhouse, Hey, it´s Enrico Pallazzo, Macforum och Världskulturmuseet hade vi inte nått fram. Särskilt tack även till Malin Skånberg och Erik Linn för att ni fått delarna på plats.

Var någonstans skulle du vilja se kampanjen i sommar? På en blogg?
En festival? Hör av dig…

Snart mer om samarbeten med kultur & museer.
Ha en skön sommar alla!

Malin Roux för RealStars

Be Sociable, Share!