Bokmässan 2019 – Den svenska sexköpslagen i fokus

Årets Bokmässa bjöd på många samtal om Fair Sex där Realstars  engagera besökare i frågor om Fair Sex.  Många köpte lotter från vårt Boklotteri. Tack till förlag och författare skänkte böcker till lotteriet. 

 

På Bokmässan samlas personer med stort intresse för böcker och ofta även samhällsfrågor. Helgen gav många goda diskussionstillfällen, och till skillnad från många andra sammanhang ger Bokmässan en möjlighet att träffa personer som kanske inte tidigare stött på traffickingfrågan. I år tryckte vi extra på den svenska sexköpslagen som fyller 20 år och lyfte därför varför den behövs då den lägger ansvaret på sexköparen.

Torbjörn i samtal om den sexköpslagen.

Utöver samtal i montern deltog processledare Julia även i Feministiskt Perspektivs monter för att samtala även där om den svenska sexköpslagen. Under söndagen deltog Realstars generalsekreterare Malin i samtal på Globala torget om om sexturism, sexköpare och trafficking samband med Joakim Medins boksläpp Thailandssvenskarna”. Boken föranleddes av rapporten ”Welcome to Sin City (LÄNK)” som förra året avslöjade myterna hos svenskar som köper sex under utlandsresan.

Julia i Feministiskt Perspektivs monter

Malin med Joakim Medin på Globala torget.

Vi vill rikta ett stort tack till volontärer, styrelsemedlemmar och medarbetare som deltog i Realstars monter under Bokmässan!

Lars, Julia och Vanessa.

Susanna i montern under söndagen.

Be Sociable, Share!