Bokmässan 2019 – Den svenska sexköpslagen i fokus

Under Bokmässan engagerade RealStars besökare i frågor om Fair sex vilket ledde till många intressanta samtal. Vi anordnade även ett boklotteri där pengarna för lotterna går till att motverka trafficking. Tack till alla förlag och författare som skänkte böcker till lotteriet!

 

På Bokmässan samlas personer med stort intresse för böcker och ofta även samhällsfrågor. Helgen gav många diskussionstillfällen, och till skillnad från många andra sammanhang ger Bokmässan en möjlighet att träffa personer som kanske inte har stött på traffickingfrågan tidigare. I år tryckte vi extra på den svenska sexköpslagen som fyller 20 år och lyfte därför varför den behövs då den lägger ansvaret på sexköparen.

Torbjörn i samtal om den sexköpslagen.

Utöver samtal i RealStars monter höll processledaren Julia även samtal om den svenska sexköpslagen i Feministiskt Perspektivs monter. Under söndagen deltog RealStars generalsekreterare Malin i samtal på Globala torget om sexturism, sexköpare och trafficking i samband med att Joakim Medin släppa sin nya bok Thailandssvenskarna. Boken föranleddes av rapporten Welcome to Sin City som förra året avslöjade myterna hos svenskar som köper sex under utlandsresan.

Julia i Feministiskt Perspektivs monter

Malin med Joakim Medin på Globala torget.

Vi vill rikta ett stort tack till alla volontärer, styrelsemedlemmar och medarbetare som deltog i Realstars monter under Bokmässan!

Lars, Julia och Vanessa.

Susanna i montern under söndagen.

Be Sociable, Share!