Amerikanska justitieministern fördömer sexköp bland anställda

Den 10 april skriver Washington Post om den amerikanska justitieministern Eric Holders ställningstagande att fördöma handlingen att köpa sex. Realstars välkomnar detta viktigt ställningstagande av justiedepartementet. Det går hand i hand med RealStars arbete inom Business against trafficking, där organisationer tar ett socialt ansvar mot trafficking och sexhandeln.

Holder fördömer inte bara sexköp bland personalen som är i tjänst utan även då anställda är ur tjänst dvs på fritiden. Inte heller accepteras sexköp i områden där handlingen i nuläget är legaliserad. Att det finns en policy i verksamheten som reglerar sexköp, med koppling till trafficking, är ett tydligt ställningstagande som kommuniceras till både anställda, och indirekt även till allmänheten. Det är ett beteende som helt enkelt är oacceptabelt. Att samma beteende ska gälla oavsett var man är innebär att man står upp för allas lika värde och att denna form av brott mot mänskliga rättigheter sträcker sig även över landsgränser. På samma sätt skulle den svenska sexköpslagen kunna utvecklas för att visa att denna handling som är brottslig på svenska mark även är så utanför landets gränser.

Holders direktiv som behandlar sexköp kommer några veckor efter rapporter om utlandsstationerade agenter som har medverkat vid så kallade ”sex parties” där det funnits kvinnor i prostitution närvarande. Enligt det nya direktivet kommer den anställda som köper sex att antingen bli avstängd eller bli uppsagd från sin position. Direktivet som kommer från USAs justitieminister gäller de myndigheter som lyder under justitiedepartementet, exempelvis FBI och US Marshall Service, och vi på RealStars hoppas att fler följer Eric Holders initiativ att motverka efterfrågan och bekämpa trafficking.

RTX12E301427387041

Bild hämtad här

Be Sociable, Share!