Vi uppmärksammar Brottofferdagen på Instagram

This pussy aint for playing Händer knutna till hjärta

Idag är det Internationella Brottsofferdagen och vi passar på att uppmärksamma alla traffickingoffer med en bildserie av Dennis Johansson som är skapat till vårt särskilda Instagramkonto: @kimrealstars

Kim är vårt ansikte utåt för RealStars onlineprojekt Fair Sex Online. Kim är en av våra agenter som sprider värderingar om sex på lika villkor och agerar visselblåsare vid sexövergrepp på nätet. Många traffickingoffer finns på eskortannonser ute på nätet. Vi tipsar polis och försöker störa sexmarknaden på nätet. Följ oss och bjud in vänner så gör vi större skillnad!

Vi tackar Dennis Johansson och passade på och ställde ett par frågor honom.

Vad tycker du är viktigt i livet? 

Att få en bra uppväxt och fortsatt genom livet omges av människor som bryr sig om en. Sedan är det väldigt viktigt att också se bortom sina nära och kära, då vi delar denna planet med väldigt många andra människor vars rätt till ett värdigt liv är precis lika stort som ens eget.

Vad skulle du vilja se mer av i samhället? 

Mer tolerans. Mer förståelse. Fler idealister. Vi måste tro på mänskligheten och att det går att förändra världen till en bra plats.

Vilka utmaningar ser du för att komma åt trafficking och andra uttryck för Unfair sex (olika former av övergrepp)?

Män måste förstå att jargongen i ett omklädningsrum eller på ”grabbkvällen” kan få enorma konsekvenser. Det är säkert sant att de flesta män inte våldtar och/eller köper sex. Men faktum är att det är väldigt många som gör det, och genom att acceptera jargong och ”skämt” som är kvinnoförnedrande, bekräftar vi de här männens kvinnosyn och tillåter dem därmed att begå dessa vidrigheter.

Vidare måste företag ta ett stort ansvar. Genom att se till att arbetare i andra länder får en skälig lön och bra arbetsvillkor, kan människors utsatthet minska. Och här kan vi som konsumenter medvetet välja bort de företag som istället bidrar till ökade klyftor i världen.

Den så kallade femvertisingen som vi ser mer och mer av idag är väldigt befriande. Jag hoppas det kan bli startskottet på nåt större. Men vi får inte glömma bort: det är 2017. Det är tvåhundra-fucking-tjugofem(!) år sedan Mary Wollstonecraft skrev ”Till försvar för kvinnans rättigheter”. Vi borde ha kommit mycket längre än så här.

Vill du se mer av Dennis Johanssons bilder kan du följa honom på Instagram.

För vårt Fair Sex Online-projekt följer du:

Instagram  KimRealstars
Facebook Tipsa Kim
Twitter Tipsa Kim

Be Sociable, Share!