Vi arbetar vidare med Fair Sex Online

RealStars arbete med onlineprojektet Fair Sex Online, www.fairsexonline.se, fortgår där våra agenter scannar av nätet och tipsar polis om sexövertramp på sociala medier och misstänkt människohandel på eskortsidor. Vi engagerar fler som vill bli Fair Sex-agenter och syna nätet på sexövertramp. Vi har genomfört utbildningar till våra agenter så att det blir ännu bättre på att hitta sexövertramp och agerar därefter enligt våra riktlinjer.

Olika typer av övergrepp som spridits på nätet har uppmärksammats i media. I början av året var det Aftonbladet och SvD som gjorde en stor artikelserie kring dokumentation av barnövergrepp kallad #användarna. De fick stor uppmärksamhet och det var tydligt att de som laddar ner har väldigt olika bakgrund men alla är män i de uppmärksammade och identifierade fallen.

Härom veckan livesändes en våldtäkt i en Facebook-grupp. Många som såg rapporterade snabbt polis så att de kom på plats och till slut avbröt sändningen. Däremot var våldtäkten redan fullbordad. Det tog ett tag innan polisen fick in filmmaterial, men de verkar ha fått in tillräckligt nu fast det tog lång tid tills det skedde.

Vi i Realstars noterar också att frågan om porr uppmärksammas mer och mer inte mints bland politiker.  Siffror förs fram som visar att 36 procent av allt på internet är porr och där en stor del visar fysiskt våld och ca 48 procent verbalt våld. Reastars tycker det är bra att en debatt om sexualitet, relationer och porrens påverkan och inte minst att porren i sig kan vara dokumenterade övergrepp och visa sexuell exploatering.

Du kan läsa mer om vårt onlineengagemang där vi också uppmärksammar den här typen av händelser på www.fairsexonline.se .

Slutligen ett litet tips över hur du kan tänka på att stärka vår allas säkerhet och stoppa kränkningar på nätet:

Zip it, Block it, Flag it.

Följ även vår Fair Sex-agent Kim på:

www.instagram.com/kimrealstars

www.twitter.com/tipsakim

www.facebook.com/tipsakim

Be Sociable, Share!