Vi är bra som vi är..

RealStars har frågat många personer om vad dom tycker är viktigt i livet. De flesta säger närhet till familj och vänner, kärlek, respekt och att få bli accepterad för den man är. Jag tror att de flesta människor runt om i vårt samhälle och i världen hade svarat samma sak. I grund och botten så är vi ju alla desamma och lika.

Skönhetsideal och modedikteringar
Dagens samhälle speglar dock en helt annan bild om vad vi verkar tycka är viktigt i livet. Här handlar det inte om att se alla så som de är skapta och vad man kan. Istället ligger fokus på det yttre, hur du går klädd, hur mycket pengar du tjänar och var du bor osv. Det yttre verkar bli mer och mer viktigt för oss. Är det så eller är det media som hetsar oss att tro att vi tycker det är viktigt?

Idag handlar det om att vi ska följa saker, så som skönhetsideal och modedikteringar. Att helt bli accepterad för den man är och hur man är skapt verkar vara långt borta. Jag tror att det är så därför att allt fler börjar använda botox i sin strävan att se ”perfekt ut”. Folk verkar använda det trots att de kanske inte behöver det och faktiskt inte har rynkor som man vill dölja.

Botox på en 8-åring
I USA var det en mamma som injicerat botox på sin 8-åriga dotter. Dottern menade på att hon ville det, men kan alltid en 8-åring avgöra vad man vill eller inte. Vem är det som har problem mamman eller den 8-åriga dottern? Hetsen kring botox verkar aldrig vilja avta, det bara eskalerar. Samma sak är det med att allt fler unga tjejer börjar banta i olika grader. Jag tror att alla som är i åldrarna mellan 14-25 år ung, har eller känner minst en i sin närhet som i en viss grad bantat eller haft en ätstörning. Så vanligt är det, det är vår verklighet.

Ringer en av mina bäst vänner
När jag har en dålig dag och mår rent ut sagt skit, så ringer jag och pratar med en av mina bästa vänner. Det är min bästa medicin som jag använder mig av, en god vän som känner mig innan och utan och som älskar mig för den jag är. Jag brukar alltid lätta på trycket genom att vi pratar i flera timmar eller att jag gråter en skvätt. Men trots det slutar det alltid på samma sätt. Jag vet inte hur många gånger jag hört de orden, ”du duger som du är!”. Det är ju sant, alla vet det. Vi är bra som vi är och ingen borde få oss att må dåligt. Det finns ingen som dig i hela världen, vi är alla unika. Istället för att vårt samhälle fokuserar på ytliga saker som kläder, botox, pengar osv. borde vi lägga fokus på hur unika vi alla är. Ingen har rätt att få dig att må dåligt. Det är inte du som har fel då, utan den som säger det till dig!

Modevärlden börjar få större och större inflytande och vissa av dom som de flesta unga ser upp till idag figurerar i modevärlden. Utseendet spelar roll, men idag inte på ett sunt sätt. Det börjar spåra ur. Vart har alla sunda och ”normala” förebilder tagit vägen? Är det Heidi Montag och Kissie vi vill ska vara våra förebilder?

Alltid sig själva
Två personer jag istället tycker man ska se upp till är Katrin Zytormierska och Frida Fahrman två kända personer en inom mode och bloggvärlden. Dessa två är alltid sig själva och lever sina liv som vem som helst. Visst, klart att dom som alla andra har sina dagar som de skriver om då de inte är nöjda med va dom ser. Men då gör dom som ”en normal” person, kör ett pass på gymmet och mår bättre efteråt. På Katrins blogg har man kunnat följa henne efter sin graviditet då hon velat gå ner till sin normal vikt som hon hade innan sin graviditet. Hon har inte opererat sig, hon har gått till gymmet och skaffat sig en PT. För att vi ska må bra behöver vi se att även ”kändisar” är som oss, bad hair day, går till gymmet då och då, unnar sig god mat och chips och som inte använder operationer och botox för att se bra ut och ”må bra”. Det dom skriver om på sina bloggar är mycket som vem som helst kan relatera till eller saker som de tipsar om. Dom fokuserar inte på sina kroppar på det sättet att det kan göra att andra känner sig misslyckade. Jag tycker verkligen att dessa två personer visar oss att alla duger och alla kan bara man vågar vara sig själv.

Malin Skånberg för RealStars

Skriv under kampanjen! Make Fair Sex Real,

Be Sociable, Share!