Verkligheten hörs i det tysta

Att få möjligheten att hjälpa till och att få skriva i denna blogg är underbart. Jag blir varm av att tänka på alla de människor som tar sig tid för att hjälpa andra, för att förändra och för att skapa en värld där människor lever på lika villkor i trygghet.

Mitt namn är Mimmi Larsson.

Jag har inte tidigare varit delaktig i ett arbete som är så ädelt som på RealStars. Det gör mig ödmjuk.

Jag har själv aldrig varit utsatt för något sexuellt övergrepp och det är jag tacksam för. Jag önskar att alla kunde säga detsamma. Det är svårt att föreställa sig hur många miljoner människor som varje dag utsätts för övergrepp och hur det påverkar dem. Tanken är skrämmande och svår att greppa. Själv har jag länge slagit bort tanken då ämnet är svårhanterbart och världen där prostitution och övergrepp sker ligger så långt ifrån min verklighet. Tanken att någon i min närhet, i mitt grannhus, på kvarterskrogen, på arbetsplatsen skulle utsättas för övergrepp är vidrig och hemskt nog mer en regel än undantag i vårt samhälle idag.

Idag slår jag inte bort den tanken längre, idag väljer jag att göra något. Något för dem miljoner människor vars frihet och egen vilja kränks varje dag i det tysta.

Kram/ Mimmi

https://realstars.eu/campaign/

Be Sociable, Share!