Välgörenhetsvernissage för RealStars på Clarion Hotel Post 31 okt

RealStars samarbetar med Clarion Hotel Post som ställt sig bakom Hotels Against Trafficking. Samarbetet har mynnat ut i en välgörenhetsvernissage den 31 okt för att ta ställning mot trafficking och prostitution där konst av Edin Dzanic visas. En del av försäljningen går oavkortat till stöd för RealStars ändamål.

Samarbetet har initierats av Maria Larsson, som driver 2makesense,  som med en rad initiativ har engagerat sig i olika behjärtansvärda frågor de senaste åren. Hennes äldsta son föddes sjuk och de fick tillbringa fem månader på Drottning Silvias Sjukhus här i Göteborg.

– Idag är han fullt frisk men där och då började jag att göra lite arbete och insamlingar för att hjälpa en organisation mot cancer. Nu när jag i mitt liv fick möjlighet att faktiskt hjälpa mera så tog jag den chansen och omfamnande den hjärtlig och har sedan dess alltid hittat pengar att skänka till olika organisationer även när ekonomin varit svår, säger Maria.Maria Larsson

Konsten och verken som visar den 31 okt och 1 nov är skapade av Edin Dzanic och Studio Edin. Under vernissagen kommer en livmålning formas som besökare kan buda på och det kommer även finnas en möjlighet för alla gäster att medverka i ett konstverk…

På programmet är musik med en rad olika artister som varvas med tal och mingel. Förutom själva tavlorna kommer även andra produkter att finnas till försäljning på plats te.x tygkassar och konsttryck.

–  Edin målar kvinnor i olika former och färger, vackra, sexiga men framförallt UNIKA, säger Maria.

För Maria Larsson är det en drivkraft att göra skillnad och som får henne att topp-prestera.

När eventet presenterades för Maria Vallin på Clarion Hotel Post sa hon med leende på läpparna: – Jag vet vilken organisation vi ska hjälpa.

”När hon berättade om RealStars kände jag att det var ett givet tema som passade både mig och konsten på alla sätt. Något jag kunde stå för och att Edins verk skildrade det vackra och sensuella i varje kvinna.” säger Maria Larsson.

Maria Larsson ser att utmaningen ligger i att få ALLA att inse att varje liv och öde har ett värde. Ett värde som ingen annan kan få köpa, att varje människa själv måste känna sitt egenvärde. Där blir det viktigt att lära alla om rättigheter till sin egen kropp och att ett NEJ alltid är ett NEJ och att ingen kan få köpa dig oavsett till vilket pris. Företag berörs på olika sätt i olika branscher och kan var en del av lösningen.

– RealStars hjälper företag i olika branscher och synliggöra risker och stödjer dem  att på ett konkreta sätt.Clarion hotel post Det gäller att frågan blir en del av CSR-agendan och att man väldigt handfast diskuterar och kommunicerar frågan ex med  personal om gråzoner och visa var gränserna går, säger Malin Roux Johansson

Realstars har genom initiativet Hotels Against Trafficking haft två worskhops på Clarion Post Hotellet och nu tas riktlinjer och kommunikation fram.

– För oss var det en självklarhet att sätta människohandel högt bland våra prioriterade områden och gå med i Hotels Against trafficking. Nu när människohandeln ökar och stora grupper människor flyr till Europa blir det fler som utsätts för trafficking. Vi utbildar vår personal så de vet vad de kan göra. Vi har som utgångspunkt att störa så mycket som möjligt innan köp kan bli möjligt och sen rapportera till polis vid misstanke om trafficking. Vi får hjälp av RealStars i detta arbete, säger Maria Wallin från Clarion Hotel Post.

Be Sociable, Share!