Tre frågor till The Naima Train

Vi på RealStars är glada och stolta över att få presentera Maria Nyström – mest känd som The Naima Train – som en av våra två fantastiska artister på morgondagens event mot trafficking.


Du ska spela någon låt av Björk på Klubbeventet for Fair Sex– varför har du valt den?


Jag har valt att spela låten Cocoon. Björk är en artist som trots sin framgång inte har böjt sig enligt normer och aldrig varit ens i närheten till en sexsymbol. Låten jag ska spela handlar utan tvekan om sex, men inte från någon annan annans perspektiv än Björks. Det är så skönt med en musiker som kan skriva om just sex men på ett otroligt avslappnat och genuint sätt.


Vad vill låten säga?


Låten är vacker och otroligt nära och beskriver nån slags sexuell situation. Det är en text som varken handlar om att Björk vill skaka rumpa eller ta av sig kläder för någons skull. Den handlar om kärlek/sex/intimitet, som de flesta människor vill uppleva det. Hon visar verkligen att det går att sjunga om det på ett smakfullt sätt.


Är det något som vi talar om i samhället? Vad kan musiken göra för oss människor?

Jag tycker det är så oändligt synd att det har blivit en självklarhet att kvinnor blir vulgära när de uttrycker sig om sin egen sexualitet. Det blir extra tydligt i musikbranschen där man egentligen ska få möjlighet att uttrycka sig hur man vill men helst tar omvägar för att inte verka vara på vissa sätt. Kvinnans roll har alltid varit att finnas där för mannen och hålla sin sexualitet för sig själv. Jag tror det är det som är grunden till många övergrepp och att världen ser ut som den gör. Musikbranschen är ett bra ställe att börja förändringen på, då man har makten att bli lyssnad på och tas på allvar.

Be Sociable, Share!