Tre frågor till Peder Grell, resereporter

Hur tänker Peder Grell om livet och utmaningar i samhället?  Han har väckt reslusten hos många av oss och sett mycket av vår stora värld. Peder är 63 år, med bakgrund som chef för GP:s lördagsfeature och helgmagasinet Två Dagar. Han är mest känd av allmänheten som resereporter.

1- Vad tycker du är viktigt i livet?

För mig personligen handlar det om många saker. Jag försöker må bra, inte lägga energi på sådant jag inte kan påverka och inte gräva ner mig i saker som inte är viktiga.

2- Vad skulle du vilja se mer av i samhället?

Jag skulle vilja stärka begrepp som solidaritet och jämlikhet. Honnörsord vars värde devalveras alltmer, och det gäller både globalt och lokalt.

3- Har “Fair Sex” som begrepp den plats den förtjänar i samhället och vilka viktiga utmaningar ser du är kopplade till det?

Utbildning, utbildning och utbildning igen. Jag tror att utbildning är vägen ur fattigdom, ur förtryck (politiskt och religiöst) och ut ur strukturer som drabbar svaga människor. Det internationella samfundet har ett stort ansvar. Tänk om vi kunde ge bort utbildning istället för att sälja vapen, men det är kanske att önska för mycket med tanke på att människan måste vara den mest primitiva varelse den här planeten skådat.

Om Fair Sex tycker jag egentligen ingenting ännu men alla krafter som verkar för jämställdhet och mot förtryck och utnyttjande i alla dess former skall stödjas.

Be Sociable, Share!