Tre frågor till Magnus Almhed

RealStars intervjuar med jämna mellanrum personer som svarar på tre frågor och ger sin syn på arbetet mot trafficking och hur vi motverkar unfair sex. Magnus Almhed var en av dem som hjälpte RealStars under de första åren. Han jobbade då på en reklambyrå och vässade våra texter, copy och retorik. Bland annat jobbade han med vårt initiativ Fashion for Fair Sex, då vi önskade sälja produkter till förmån mot arbetet mot trafficking. Vi är fortfarande väldigt tacksamma över Magnus insats. 
1. Vad gör dig lycklig?
– Min familj, naturen och vardagens små oväntade möten är
viktiga glädjekällor för mig.
2. Vad skulle du vilja se mer av i samhället?
– En starkare tillsammansfaktor. Jag har en känsla av att många av oss snöar in på oss själva och prioriterar våra egna behov och viljor utan att bry oss om hur våra val påverkar andra. Egoism gör det svårare att lösa problem på samhällsnivå, men jag tror också
att alltför stort fokus på jaget på sikt gör oss olyckliga som individer.
3. Vilka utmaningar ser du för att komma åt trafficking och andra uttryck för unfair sex (olika former av övergrepp)?
– Människor som lever trygga liv och har inflytande över sina livsvillkor blir inte traffickingoffer. Så demokratisering och ekonomisk utveckling, eller ekonomisk utjämning, är viktit för att minska utbudssidan av trafficking och sexhandel. Att bekämpa unfair sex är en jämställdhetsfråga som vi löser genom att utveckla större empati och medmänsklighet hos alla i samhället. Det är en lång resa förstås, men tillsammans med RealStars och andra goda krafter kan vi kraftsamla så att förändringen går snabbare.
Be Sociable, Share!