Tre frågor till Linnea Henriksson – gjorde intryck i Idol

Tre nya svar – vi undrade vad  Linnea Henriksson, jazzsångerska & klubbarrangör, värderar i livet och tänker kring Fair Sex. Hon är känd hos allmänheten för sin medverkan i Idol 2010. Linnea sjunger bland annat i bandet Prylf, arrangerar klubben På Jam i Malmö och är aktuell med Idol turné Live! som drar över Sverige i början av 2011. Följ gärna hennes blogg på idolturne.se och gå med i hennes Fanpage på Facebook.

1- Vad tycker du är viktigt i livet?

Min familj, mina vänner och allmänt relationer till människor jag möter. Det är viktigt att vårda dem och ta hand om varandra. Jag tycker också det är väldigt viktigt att tro på sig själv, drömma och våga ta ställning.

2- Vad skulle du vilja se mer av i samhället?

Värme och kärlek i odramatiska former. Jag är en sån som inte tycker att den 14 februari är en viktig dag – för mig är det viktigt att ge lite varje dag istället. Det önskar jag att fler gjorde. Bara en enkel ögonkontakt på bussen – sånt smått tror jag kan leda till stora förändringar i det långa loppet. Jag är rädd för att många riktar in sig på att göra storverk och bara blickar framåt, istället för att ta vara i nuet och allt vackert man faktiskt möter varje dag.

3- Har “Fair Sex” som begrepp den plats den förtjänar i samhället och vilka viktiga utmaningar ser du är kopplade till det?

Verkligen inte. För mig var det begreppet okänt innan jag hörde talas om denna kampanj. Jag tycker det är en otroligt viktig fråga som jag önskar tar mer plats så att det efterlevs snarare än att det kämpas för. Att utnyttja en annan människa sexuellt, att anse sig ha rätten att bestämma över någon annans kropp, är ett sånt fruktansvärt stort övertramp på de mänskliga rättigheterna.

För att lyfta fram frågan krävs dels långsiktigt jämställdhetsarbete för att förbättra kvinnans roll i samhället, vilket tyvärr är ett tufft arbete i sig världen över – och dels krävs också mer synliga aktioner i media som lyfter fram frågan på bordet och resulterar i att medmänniskor reagerar och agerar. Musikhjälpen är ett väldigt bra exempel på att folk gärna vill hjälpa till, men behöver få forum att hjälpa i. Varje dag matas man med information och det är lätt att glömma bort – det är därför viktigt att man ständigt påminner om det. Och denna kampanj för Fair Sex är ju kanon. Bara man gör något, är det bra. Det leder alltid till förbättring, även om arbetet sliter och känns tungt i sina perioder.

Har du några favoritlegwear (strumpbyxor eller leggings)?

Jag gillar hela strumpbyxor – även om de jämt går sönder vid tårna.

___________________________________________________________________

Här finns länken till RealStars kampanjen JOIN FAIR SEX, skriv under och sprid till dina vänner!

Be Sociable, Share!