Tre frågor till Kristin Kaspersen

Genom åren har Kristin Kaspersen lett några av våra mest populära teveprogram. Sedan 2013 har hon släppt fyra böcker om hälsa och välmående, ett ämne som hon även håller föreläsningar om och som präglar hennes Instagramkonto.
Nu har hon besvarat RealStars tre frågor. 

1. Vad gör dig lycklig?
– Att vara tillsammans med mina söner, de är min stora glädje. Annars är det vänner och familj. Att vara berikad med härliga människor runt mig gör mig lycklig. 
 
2. Vad skulle du vilja se mer av i samhället?
– En större förståelse för att vi är olika, framför allt i skolan. Barn lär inte in på samma sätt men skolan har inte de resurser som behövs. Det gör att många barn inte har möjlighet att lära sig det de har rätt till och de inte kan visa den kunskap de faktiskt har. Det skapar en osäkerhet när man pekar på barnens svagheter i stället för att se deras styrkor.
 
3. Vilka utmaningar ser du för att komma åt trafficking och andra uttryck för unfair sex (olika former av övergrepp)?
– Utmaningarna är många. Vi måste prata mer om det. Visa att det pågår. Många förstår nog inte att det faktiskt är ett så stort problem som det är i och med det främst sker bakom stängda dörrar. Visa på jämställdhet och visa att kvinnor har rätt till att äga sin kropp. Det borde vara en självklarhet och det är helt obegripligt det inte är det. Ingen ska behöva utsättas på det sättet. Ingen!

Vi vill rikta ett stort tack till vår volontär Vendela Rege som hjälper oss med viktiga intervjuer.

Be Sociable, Share!