TRAFFICKING I VERKLIGHETEN OCH I POPULÄRKULTUREN

Realstars bjuder in till ett viktigt event den 23 maj kl 17.30 på Bio Roy. Sexslavhandeln har globaliserats och fortsätter att växa. Handeln pågår dygnet runt, året om – även i Göteborg, där Sveriges hittills största människohandelsmål avslutades förra året.

Övergrepp och trafficking är inte bara en del av verkligheten. De är också ett återkommande tema i film och litteratur. Stieg Larssons framgångsrika Milleniumtrilogi är bara ett av många exempel.

Hur ser sambandet mellan fakta och fiktion ut? Vad gör sexhandel till ett så tacksamt ämne för deckarromaner – men ett närmast tabubelagt diskussionsämne för fikarasten? Och finns det ett samband mellan attityden till sexslavhandel och kvinnomisshandel? Om vi hittar den röda tråden mellan de här problemen: kan vi då skapa effektiva verktyg för att förpassa dem till historien?

17.30   Välkomna 
Malin Roux och Pernilla Holmgren

17.40 Sveriges största traffickingmål – inifrån.

I september förra året föll domarna i det uppmärksammade traffickingmålet i Göteborg. Huvudmännen och deras kumpaner fick långa fängelsestraff. Men att trafficking leder till fällande domar är fortfarande ovanligt. Varför? Och vad kan vi lära av förra årets traffickingmål?  Möt några som var med: Mats Paulsson, Polisens Människohandelsgrupp, Johanna Bäckström Lerneby, journalist och Thomas Eliasson, kammaråklagare.

18.30 The Naima Train

Mingel

19.10 Dans av Toby Kassell (koreografi) med  Joakim Envik Karlsson, Danielle  de Vries samt musiker Linda Olah och Lindha Kallerdah.

19.30 Våldtäkter i deckare: hur påverkas vi som läsare?

Berit Åström, redaktör för boken ”Rape in Stieg Larsson’s Millennium Trilogy and Beyond”, diskuterar våldtäkter i samtida deckarlitteratur. Varför har författaren med våldtäkter i handlingen? Vad säger det oss om gärningsmannen och om offret? I diskussionen deltar också Gösta Zachrisson, Män för Jämställdhet, Nora Oleskog Tryggvason, statsvetare och Eva Lindholm, journalist och medlem i FOFF.

20.15   United Sisters, Göteborgs Räddningsmission Agora RealStars, Studieförbundet Bilda

Eventet är kostnadsfritt

Vi tackar våra partners: Studieförbundet Bilda, United Sisters, Göteborgs Räddningsmission Agora och Bio Roy

Anmäl er gärna till info@realstars.eu.

Välkommen till en engagerande kväll med paneldiskussioner, musik, dans och mingel!

Malin för Realstars

Be Sociable, Share!