The Body Shop mot trafficking av barn och ungdomar


I juni 2010 startade The Body Shop i samarbete med ECPAT sin största kampanj någonsin, ”Stop sex trafficking of children and young people”. Med kampanjen har de samlat in namn med syfte att få regeringen att ta sexhandeln med barn och ungdomar på allvar.

De kräver att regeringen:

  1. Ska ta sexhandeln med barn och ungdomar på allvar! I ungefär hälften av alla människohandelsfall i Sverige är offren under 18 år.
  2. Ska införa en specifik lag mot människohandel med barn. Unga har rätt till särskilt skydd.
  3. Ska införa skyddade boenden för unga traffickingoffer. Unga drabbas hårdare än vuxna.

65 länder supportade kampanjen, petitionen överlämnades till regeringen i 40 länder och 20 länder har ändrat sina lagar för att skydda barn och ungdomar mot trafficking. Kampanjen avslutades officiellt den 29 mars 2012 med ett fantastiskt resultat, namninsamlingen inbringade över 7 miljoner signaturer.

Jag arbetar själv på The Body Shop och var bland annat delaktig vid namninsamlingen under Vårruset i Göteborg 2011. Nu är jag även engagerad i RealStars och arbetet mot ett Europa fritt från trafficking. Nu när RealStars kampanj FOR FAIR SEX – Europa fritt från Trafficking -är i full gång gör vi något liknande för att samla in namn till EU för att få en lagskärpning som behövs.
Vem vet, vi kanske ses på Vårruset eller liknande event framöver.

/ Rebecca for RealStars
Ta ställning för FOR FAIR SEX och Europa fritt från Trafficking

Be Sociable, Share!