Tänk ifall det vore din mamma, syster eller kusin som är utsatt. Vad hade du gjort då?

Trafficking är en kränkning som utförs av vanliga människor. Det är förödande att höra att 8% av alla män i Sverige har deltagit till denna siffra att köpa sex. Det är skamligt, äckligt och helt absurt att det skall pågå och att man inte ser det större problemet. Att man skall vara så inkompetent och inte förstå hur de utsatta påverkas är dumt och idiotiskt som inte går att förklara. Tänk ifall det vore din mamma, syster eller kusin som är utsatt. Vad hade du gjort då? Hade det varit okej att någon tillåts att köpa de? Nästa gång man överväger att köpa sex, tänk och se efter. Det är någons barn, dotter, mamma eller kusin. Våra spontana reaktion när vi hör ordet trafficking i syfte av sexuell tjänst.

Anna och Flaktrim , Jensens Gymnasium, Göteborg

Detta är en av många reflektioner vi samlat in under de senaste veckornas skolbesök i Göteborg med omnejd. De elever vi träffar har mycket tankar och känslor kring trafficking, prostitution och sex på lika villkor. De ställer mycket frågor och det är tydligt att de vill lära sig mer om frågor som rör mänskliga rättigheter, sexuella kränkningar och sexhandel. Besöken innehåller intressanta diskussioner, intensiva debatter och mycket kreativt skapande.

Idag träffade vi 36 elever på LBS Kreativa Gymnasium i Trollhättan. Efter en kortare föreläsning diskuterade vi konkreta saker som privatpersoner, samhället och de som elever kan göra för att motverka trafficking och verka för Fair Sex. Saker som lyftes var att de alla kunde aktivt ta ställning genom sociala medier, sprida kunskap till andra och även göra det genom konst. På en högre nivå lyfte eleverna att de tyckte det var viktigt att EU lyfter frågan mer och att polisen får mer resurser.

Efter detta fick de under en timmes tid, med tidningar, tuschpennor, kritor, glitter och mycket mer till sin hjälp, skapa collage för att visa att de tar ställning – mot trafficking och för Fair Sex. På bilden ser ni några av resultaten av dagens arbete. Klicka på bilden för att se den större!

Blogginlägg 14-11-04

Vi blir så oerhört inspirerade av alla elever vi träffar och ser fram emot de fullspäckade veckorna vi har framöver i hela Västra Götalandsregionen!

Vill ni se ännu mer av vårt kreativa arbete ut i skolorna? Besök Creativity For Fair Sex

Be Sociable, Share!