Stjärnor når EU på antitraffickingdagen

Den 18:de oktober, på EU antitraffickingdagen höll RealStars i ett event med ett späckat program på Röhsska museet. Ett antal gäster från näringsliv, myndigheter och kultur medverkade. Det gav inblick i polisens, rättsväsendets och länsstyrelsens arbete och följdes av en intressant diskussion kring hur företag kan göra gott och ta ett samhällsansvar i traffickingfrågan.

Med hjälp av musik, The Naima Train, design av Johanna Brag, konst av Kasra Alikhani och The New Beauty Council så fylldes kvällen med många röster för fair sex. Samtalen gav en positiv injektion, inte minst eftersom den svenska modellen (sexköpslagen) lyftes fram som en svensk innovation (väl i paritet med skiftnyckeln).

Det svenska arbetssättet som motverkar efterfrågan slår direkt mot lönsamheten i trafficking och fokus ligger därmed där det ger resultat.

Vi var därför glada att under kvällen visa bilder på alla underskrifter som samlats under kampanjen – Make Fair Sex Real. Samtliga underskrifter skickades till de 27 justitieministrarna i EU inför dagen (sammanlagt över 1200 st underskrifter/stjärnor för frihet och fair sex.). Det viktiga aktörerna i EU har därmed fått ett besked om att fair sex ska gälla alla!!!!

Tack alla som fyllde kvällen med intressant innehåll och inspiration för att förändra och skala upp RealStars!

Filmer från eventet kommer snart!
/Malin

Bilden nedan: Konstnärliga röster för Fair Sex. Här Kasra Alikhani i samtal med Amanda Frövenholt, konstnärlig projektledare RealStars.

Bilden nedan: Johan Kjörk leder chat talk kring CSR-arbete mot trafficking: Fredrik Ganslandt, reklambyrån Hey it´s Enrico Pallazzo, Talieh Ashjari, chef social hållbarhet, Länsstyrelsen, Lena Renman, PR & marknadschef Lindex Sverige och Malin Roux, grundare RealStars.

Breven från fair sex kampanjen till EU!

Be Sociable, Share!