Stillerska Filmgymnasiet, Psykologigymnasiet och Ross Tensta Gymnasium

Hösten är i full gång, vädret varierar som det bara gör i Sverige under hösten och skolbesöken duggar tätt för RealStars processledare i Stockholm och Göteborg.

I förra vecakn besökte RealStars Stillerska Filmgymnasiet och årskurs ett inriktning film. Ett besök för en mindre klass som var väldigt tankeväckande. Eleverna visade en stor nyfikenhet inför ämnet, ställde många frågor och reflekterade kring trafficking i Sverige och Europa. Som en del i sin undervisning i filmskapare kommer klassen under hösten att producera kortfilmer på temat, som alla kommer att fokusera på efterfrågan av sexslavar i Sverige och Europa. Vi på RealStars är jättespända på att få ta del av resultaten.

RealStars besökte även Psykologigymnasiet i Stockholm. Tanken från början var att föreläsningen skulle pågå i cirka 45 minuter. Men maken till engagemang, passion och frågvishet har jag under min tid på RealStars inte stött på. De 45 minuterna blev snabbt 135 minuter sprängfyllda av diskussioner, reflektioner och frågor.

Många av eleverna berördes över hur situationen i Sverige och Europa såg ut. I synnerhet var det många som inte förstod hur man kan anse sig ha rätten att köpa en annan människa.

Flera elever ville engagera sig mer i frågan och bland annat bjudit in RealStars att delta i inspelningen av en podcast.

Bild från Psykologigymnasiet

Sista besöket för veckan för RealStars i Stockholm var på Ross Tensta Gymnasium. Besöket i årskurs tre, inriktning vård och omsorg, präglades av en stor förvåning. Eleverna var inte tidigare medvetna om hur situationen i Sverige och Europa ser ut när det gäller trafficking och många undrade ”varför FN inte gör mer när det gäller sex-trafficking” och många undrade även ”hur det kan vara tillåtet med prostitution i Holland och Tyskland samt vilka signaler det sänder till människor”.

RealStars vill tacka er alla för att vi fått besöka er. Vi hoppas att ni fått med er ny kunskap och vill hjälpa oss att avskaffa trafficking i Europa.

Be Sociable, Share!