Social innovation – SOCAP11

Det var en sån där konferens som känns WOW och helt rätt i tiden. Social Innovation! Börsras, EU-kris och så är man i San Francisco på SOCAP11 i början av september – en ny rörelse tar form! Temat är Impact Investing eller som SOCAP själva beskriver – att föra samman ”MONEY and MEANING” – pengar som bidrar till att göra gott.

Jag är själv entusiastisk inför denna nya symbios av aktörer och sektorer som formar nya modeller och metoder att förändra världen. Framtidens företagare är samhällsentreprenörer sägs det, vilket jag också är övertygad om. Världen behöver definitiv utveckla större mångfald av initiativ och företagare som blomstrar vid sidan av de stora företagen. För det behövs en marknad för socialt kapital.

Mötena brukar ge mest behållning på konferenser, så även här. Ena stunden byter man ord med en investerare från New York och den andra med en samhällsentreprenör från Indien som berättar om solceller eller skolor.

Olika perspektiv finns hela tiden närvarande; filantroper, stiftelser, affärsänglar, mikrokrediter eller liknande rörelser av individer som alla investerar en liten summa pengar för social samhällsförändring. Något som kan bli än mer kraftfullt i framtiden. På andra sidan finns idébärarna, entreprenörer i behov av kapital för att skala upp och förverkliga visionerna.

Min mission är att berätta om RealStars och lyfta in trafficking på agendan. Ett av de riktigt stora problemen vi står inför. Gensvaret är flera WOW. Kreativ och viktigt, tycker många om Fair Sex konceptet.

I likhet med andra samhällsentreprenörer på konferensen som gör en ”Pitch”; sökes partners, goda råd och kapital. Partners för att bygga ett starkt varumärke och nå ut till målgrupperna, vilket är centralt för såväl dessa entreprenörer som för RealStars. För oss att få ut Fashion for Fair Sex på marknaden och göra skillnad.

Tron på att något större och bättre skapas, förenar oss. RealStars vision är att använda ett socialt varumärke för att engagera människor för en bättre värld.

Malin Roux för RealStars

Statement för Fair Sex här

Be Sociable, Share!