Skolbesök på Byggtekniskt gymnasium i Kista

I onsdag förra veckan var Realstars på skolbesök i Byggtekniskt gymnasium i Kista. Skolan jobbar mycket med ”Livskunskapsfrågor”. Eleverna hade tidigare haft besökt av andra organisationer. Det märktes på eleverna som hade koll på begrepp och kom med insiktsfulla synpunkter.

Första lektionstimmen hade vi en föreläsning om Trafficking, prostitution och övergrepp. Diskussionerna som följde handlade om hur normer i samhället påverkar exempelvis synen på sexualiteten. Vi pratade även om varför människor hamnar i trafficking och prostitution samt vad de har för förutsättningar för att komma bort från det.

Eleverna hade på morgonen spelat vårt spel Fair Sex: Nätverket. Vi gick kort igenom spelets två delar och samtalade kring de frågor som spelet väcker. Eleverna delade med sig av berättelser de hört om människor som varit med om sexuell exploatering mot ersättning. Vi pratade om Fair Sex och om samtycke. Ett inspirerande och givande besök i en skola som vill ge eleverna värdefull kunskap om värderingar, normer och jobbiga saker de kan möta i livet.

Be Sociable, Share!