Schyst resande visar vägen i en global värld

Realstars är nu med i samarbetet Schyst resande där vi tillsammans med andra organisationer verkar för en hållbar turism.

Schyst resande är ett samarbete och nätverk mellan sju organisationer som alla arbetar för en hållbar turism. Tillsammans med Fair Action, Hotell- och Restaurangfacket, IOGT-NTO, Svenska Kyrkan, Unionen och Union to Union är vi övertygade om att vi kan skapa ett mer schyst resande.

För att jobba för ett schyst resande fokuserar vi samarbetspartners bl.a. på att förbättra arbetsvillkor för turismanställda världen över. Vi arbetar också för ett minskande av alkohol- och droganvändning på semestern och för att stötta fackliga organisationer runt om i världen. Realstars bidrar med vårt arbete, kompetens och verktyg för att minska sexuell exploatering i form av människohandel och prostitution, som ofta förekommer på hotell och där vi visar vägen med Hotels Against Trafficking.

Idag reser vi mer än någonsin. Lättillgängligheten och de korta resvägarna gör att vi lätt glömmer att reflektera över servitrisens arbetsvillkor eller hotellets policy kring prostitution och trafficking. Istället prioriterar vi ofta det billigaste priset till den skönaste solstolen. Vi på RealStars vet att en stor del av sexköpen sker utomlands och därför måste vi synliggöra problemen och se till att alla aktörer som kan göra skillnad tar sitt ansvar och bidrar till att motverka exploatering och unfair sex.

Genom Schyst Resande kan vi på RealStars bidra till ett bredare samarbete för att lyfta den ofta känsliga frågan sexköp och sexturism och där fler kan få ta del av vårt budskap om Fair Sex.  Tillsammans kan vi verka för mänskliga rättigheter på en rad viktiga områden som nätverket driver.

Vill ni veta mer om Schyst Resande och våra samarbetspartners? Eller planerar du kanske nästa semester, läs mer på Schyst resande.

Be Sociable, Share!