RealStars på Angeredsgymnasiet

Under Tisdagen hade Angeredsgymnasiet i Göteborg en lika behandlings dag, där olika organisationer föreläste i frågor som engagerar och berör.
RealStars var på plats i ett av klassrummen.
Trafficking, och prostitution, är en fråga som många har åsikter, tankar och känslor i och omkring. Att diskutera sex och övergrepp visar sig vara både intressant, upprörande och viktigt för eleverna.

Under tiden för föreläsningen ställde vi frågan till eleverna;
Vad kan man göra för att förändra i frågan trafficking?
Vi fick många kloka och konkreta svar:

Några av eleverna tyckte att alla borde se filmen Lilja 4-ever för att förstå vilka avskyvärda brott som ligger bakom sexhandeln och på så sätt förstå hur viktig frågan är.
Eleverna såg gärna att det skulle finnas möjlighet att köpa produkter som säljs och där pengarna går till arbetet mot trafficking och för de utsatta. Många efterfrågade ett större engagemang från polisen och från företag.

Att hålla fler föredrag för ungdomar för att påverka och förändra värderingar tyckte många av eleverna också var en viktig del i arbetet mot trafficking.
Avslutningsvis skrev någon med röd penna på tavlan:

EU stiftar samma lag för alla (Sveriges lag) = Minskad efterfrågan = minskad verksamhet = minskad trafficking = högre priser = mindre efterfrågan!

Vi på RealStars ser verkligen fram emot att besöka fler skolor under våren!

/Matilda och Malin for RealStars

Be Sociable, Share!