Pubs for fair 6 – Kampanj i Stockholm

I anslutning till EUs antitraffickingdag den 18 oktober lanserade RealStars ett samarbete med ett tiotal pubar i Stockholm. Totalt distribuerade RealStars ungefär 6000 specialdesignade ölglasunderlägg med fakta om trafficking, prostitution och sexköp till de pubar som valt att ansluta sig.

I samband med kampanjen uppmärksammade pubarna RealStars arbete och flera erbjöd sina kunder möjlighet att bidra till arbetet mot trafficking genom insamlingar.

RealStars pratade med Fredricthe Churchill Arms som berättade om kampanjen: ”För oss på the Churchill Arms var det självklart att ställa upp och uppmärksamma EU:s antitraffickingdag. För att uppmärksamma dagen skapade vi ett facebookinlägg som nådde ut till cirka 1600 kunder (en helt ny målgrupp för oss – stort tack!) och vi fick mycket positiv respons från de kunder som besökte oss”.

Fredric berättade också att många tyckte kampanjen var bra och att den väckte uppmärksamhet – och personalen fick möjlighet att berätta mer om RealStars verksamhet och hur man kan stödja arbetet mot traffickig genom att t.ex. swisha bidrag till RealStars.

Churchill arms20151025_193924

Intervju med Philip Lantz besökare på Bara Enkelt (en av de pubar som deltog i kampanjen).

12179962_10153678032493967_1150807308_n Screen Shot 2015-10-21 at 15.10.10

Vad tyckte du om kampanjen?

– Det var en bra kampanj, när man väl insåg vad det handlade om! Det hade kunnat vara lite mer radikalt budskap men det gjorde att man blev påmind om trafficking och det blev liksom ett statement från baren att ”Vi är schyssta och kampanjar gärna mot det som vi tycker är skit”.

Skapade kampanjen diskussion om trafficking, prostitution och sexköp?

– Jag var med min kusin i baren och vi började snacka om trafficking och konstaterade att det är sjukt att det pågår och att det är så stort i EU. Kampanjen fyllde således ett folkbildande och opinionsbildande syfte och jag tror att det ökar folks medvetenhet och förändrar eventuellt vår bild av hur läget är i Sverige och EU.

Kände du till RealStars – och arbetet mot trafficking innan?

– Nej, det gjorde jag inte. Men jag tyckte att kampanjen var ett bra sätt att väcka uppmärksamhet och diskussion kring ett ämne man inte pratar om så ofta.

Be Sociable, Share!