PRIDE 2019 – GOD STÄMNING OCH BRA SAMTAL OM FAIR SEX

Den 12-15 juni anordnades i vanlig ordning Westpride på Bältesspännareplatsen i Göteborg. Vi på RealStars deltog i parken under veckan och pratade om sextrafficking, den svenska sexköpslagen och Fair Sex.

För mig, Clara, var det första året med RealStars på Pride och det var en väldigt fin upplevelse. Vi hade ett tält där vi tryckte motiv på t-shirts och tygpåsar. Johan, Susanna och Edward, tre av våra volontärer, hjälpte till. Tältet var fullt med besökare i princip alla dagar och det blev många bra och intressanta samtal om Realstars kärnfrågor. Enligt våra beräkningar hade ungefär 200-250 besökare i tältet under veckan.

Något som berörde mig extra mycket var när två unga personer satt i tältet sent på fredagskvällen och pratade om att de upplever att sexuella kränkningar inte tas på allvar på deras högstadieskola, och att skolledningen inte tar sitt ansvar. Arbetet med Fair Sex i skolan är långt ifrån färdigt, och det är verkligen inte bara ungdomar som behöver dessa samtal.

Utöver samtal om Fair Sex samlade vi naturligtvis in underskrifter för att sprida den svenska sexköpslagen , pratade om varför vi engagerar näringslivet i arbetet mot sextrafficking och uppmanade besökare att stödja oss genom att bli medlem.

Sammanfattningsvis blev det ett väldigt lyckat Pridedeltagande, och vi ser fram emot nästa år!

 

Be Sociable, Share!