PRIDE 2019 – GOD STÄMNING OCH BRA SAMTAL OM FAIR SEX

Den 12-15 juni anordnades i vanlig ordning Westpride på Bältesspännareplatsen i Göteborg. Vi på Realstars deltog i parken under veckan och pratade om sextrafficking, den svenska sexköpslagen och Fair Sex.

För mig, Clara, var det första året med Realstars på Pride och det var en väldigt fin upplevelse. Vi tryckte t-shirtar och tygpåsar, och vårt tält fullt med besökare under i princip alla dagar, och det blev många bra och intressanta samtal om Realstars kärnfrågor. Under veckan och helgen var även våra tre volontärer Johan, Susanna och Edward med, och vi uppskattar att vi i slutet av veckan hade haft ungefär 200-250 besökare i tältet.

Ett tillfälle som berörde mig extra var när två unga personer satt i tältet sent på fredagkvällen och pratade om att de upplevde att sexuella kränkningar inte tas på allvar på deras högstadieskola, och att skolledningen inte tar sitt ansvar i dessa frågor. Arbetet med Fair Sex i skolan är långt ifrån färdigt, och det är verkligen inte bara ungdomar som behöver dessa samtal.

Utöver samtal om Fair Sex samlade vi naturligtvis underskrifter för att sprida den svenska sexköpslagen , pratade om varför vi engagerar näringslivet i arbetet mot sextrafficking och uppmanade besökare att stödja oss genom att bli medlem.

Sammanfattningsvis blev det ett väldigt lyckat Pridedeltagande, och vi ser fram emot nästa år!

 

Be Sociable, Share!