Pedofilhärva i Norra England

picture 2

1400 barn blev utsatta för övergrepp av pedofilhärva under sexton år i norra England. Nya uppgifter om att engelska myndigheter och polis ska ha haft vetskap om händelserna utan att ingripa, upprör många.

Pedofilhärvan ägde rum i och omkring Rotherham i norra England i hela sexton år. Det beräknas att cirka 1400 barn har blivit utsatta för övergrepp, vissa så unga som 11 år. Uppgifterna är egentligen inte några nya uppgifter. Förövarna dömdes år 2010 för brotten. Anledningen till att fallet uppmärksammas igen är dels på grund av dess omfattning och dels nya uppgifter att myndigheter och polis haft vetskap om vad som pågick utan att ingripa. Anledningen till att de inte ingripit ska dels ha varit för att rädslan att ses som rasister, eftersom de dömda männen var från Sydasien, främst Pakistan, men också på grund av en ”machokultur”, enligt den rapport som lades fram 26 augusti.

De dömda männen använde brutalt våld och utsatte barnen för regelbundna överfall under långa perioder. I artikeln skriven av Sveriges radio framgår det hur de utsatta barnen under hot om att bli uppbrända, dränktes i bensin om dem inte gjorde som männen sa. I Engelska tidningar framkommer även att männen sökt kontakt med de engelska flickorna på internet.
En trettonårig flicka berättar hur hon började umgås med männen som introducerat henne för alkohol och droger. Inte långt efter utsatte männen, som var mellan 24 och 59 år, henne för brutala övergrepp under två år. Flickans föräldrar kontaktat de lokala myndigheterna, blev ignorerade och tvingades därefter att flytta.

Läs mer här från artikeln i Sveriges radio.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5948116

För ytterligare info:
https://blog.godreports.com/2014/08/1400-children-raped-and-trafficked-in-british-town-by-men-of-pakistani-muslim-heritage/

https://www.rotherham.gov.uk/downloads/file/1407/independent_inquiry_cse_in_rotherham

Bianca Hällås

Be Sociable, Share!