Nya möjligheter för kampanjer

Läste nyligen något intressant på CSR i Praktiken.se. Säkert inget nytt men som knyter an till RealStars vision – skapa förändring i en extremt viktig fråga – trafficking. Jo, en tipping point finns för de flesta frågor. Om tillräckligt många människor tar ställning mot något som är fel i samhället sker en förändring.

En petition med ett upprop som tusentals människor står bakom kan göra stor skillnad. Det finns en kritisk massa som får pendeln att vända. Företag och politiker har fått tänka om.

Vad gäller trafficking är det många runt om i världen som vill se en förändring. RealStars vill bli en till röst och bidra till rörelsen för frihet och avveckla slaveri. Det finns nu en tjänst för människor som vill göra något tillsammans, The point, ett amerikanskt initiativ med tag line ”Make Something happen”). Tjänsten gör det enkelt att samla opinioner genom att organisationer kan föra samman individer och konsumenter som har en åsikt i en viss fråga.

Kanske ett gott tips för oss på RealStars och för andra som vill göra skillnad (om det nu är möjligt för oss européer att använda The point – eller om ett ny Europeiskt variant ska till).

//Malin

Be Sociable, Share!