Nu är For Fair Sex – kampanjen här!

Europa och sex under loopen. Eller snarare Unfair sex som är motsatsen till Fair Sex.

Sextrafficking och sexhandeln är ett problem större än någon skulle ana, vilket framgår när vi nu lanserar For Fair Sex-kampanjen.

I kampanjen får vi se ett Europa med högst antal sexslavar per invånare. Ett Europa med lagar som skyddar sexköparen snarare än offren.

Det nya EU-direktivet saknar kraft så länge insatser och lagar inte går hand i hand med att skapa värderingar om att det inte är okej att utnyttja någon, oftast kvinnor och barn. Kvinnor och barn som så ofta har en historia med övergrepp.

Trots det mörka läget kan vi ana att förändringarnas vindar blåser i Europa. Sverige har tagit ledarskapet för Fair Sex och blickarna riktas nu till vårt land. Svenska Institutet är bara en av alla aktörer som verkar för spridning av den svenska modellen; sexköpslagen. Den lag som ger köparen ett ansvar och befriar den utsatte från skuld.

Vi kommer under kampanjen bjuda in alla, ja alla, att debattera och framförallt att skriva under kampanjens petition om ett Europa fritt från trafficking.
Från ord till handling når budskapet de politiker som faktiskt kan förändra.

Planen är mer mode och flera intervjuer med olika personligheter och samhällsaktörer i frågan om Fair Sex. För det är en fråga som nu är viktigare än någonsin.

Tack alla som gjort kampanjen möjlig och stödjer oss!

Följ oss och sprid Fair Sex- kampanjen vidare.


Malin Roux, grundare RealStars

Be Sociable, Share!