När Fair Sex och Unfair Sex uttrycks i både bild och tanke

Det har varit hektiska veckor för RealStars med många bollar i luften men vi andas in det fantastiska engagemang vi möter när vi är ute och det är detta som ger energi att fortsätta kampen för Fair Sex – mot Trafficking. Så vad är det som händer i skolvärlden?

Bild av Emellie Eriksson & Fanni De Azevedo Markström

Bild av Emellie Eriksson & Fanni De Azevedo Markström – Mediagymnasiet

För någon vecka sedan mötte en av RealStars  processledare en fotoklass från Mediagymnasiet i Stockholm. En skola RealStars tidigare varit i kontakt med. Efter en föreläsning som inkluderade värderingsövningar var eleverna rustade att skapa något för att vara med och påverka. En vecka senare hade Realstars processledare med två Fair Sex -ambassadörer äran att få åter besöka skolan och vara med på redovisning av arbetena. Alla tar med sig något och alla belyser frågan ur olika perspektiv, det är något som blir otroligt tydligt när en lyssnar på tankarna bakom bilderna. För fler bilder så är dessa publicerade under: https://realstars.eu/creativityforfairsex/

Bild av Johanna Wallen

Bild av Johanna Wallen – Mediagymnasiet

Att möta engagerade elever som vill vara med och ta ställning är den största nyckeln till energi och att få ge utrymme för elever och lärare att mötas i vad trafficking är och vad det beror på och hur vi som samhälle och individ kan vara med och påverka, alla från sitt perspektiv och situation. Det är här det börjar, det är här vi kan göra skillnad, när de orden löper genom klassrummen då vet vi att en förändring är möjlig.

RealStars arbetar aktivt med att öka medvetenheten kring Fair Sex frågorna i skolorna, detta genom att gå in i värdegrunden på ett antal skolor runt om i Göteborg, Stockholm och Malmö och arbeta långsiktigt med attityder kring sex, jämställdhet och lika behandling allt för att komma steget närmare ett Europa fritt från Trafficking. Det finns fortfarande utrymme för fler skolor att haka på projektet och bli en Fair Sex skola, allt som behövs är att någon tar första steget. Kanske vet du någon skola som är i behov av detta eller rent av där intresset redan är starkt och det enda som behövs är vägledning. Tveka inte att kontakta våra processledare!

Be Sociable, Share!