Möt Realstars i Almedalen

På söndag drar politikerveckan i Almedalen igång och Realstars finns självklart på plats. På måndag den 29 juni kl. 10 bjuder vi in till ett panelsamtal med temat ”Vem tar ansvar för försäljningen av tonårskroppar på nätet och IRL?”. Varmt välkomna!

Sextrafficking ökar i världen och en ny omfattande rapport från Länsstyrelsen visar att antalet eskortannonser på internet har ökat enormt de senaste åren. Under samma tid har många våldtäktsfall uppmärksammats där förövarna har gått fria på väldigt tveksamma grunder. Det rapporteras också om att 27 % av unga på internet har blivit kontaktade av en person på nätet i sexuella syften när de inte vill det. Hur hänger allt detta ihop?

Hur pratar vi om de dagliga övergrepp och kränkningar som sker på nätet och i samhället i stort? Hur påverkar det unga som spenderar en stor del av sin vakna tid på nätet? Hur påverkar det oss alla och vad kan vi alla göra för att motverka detta? Här stärker vi värderingar för Fair Sex på nätet och vad krävs för att skapa ett samhälle fritt från sexuellt våld? Seminariet följs av idéverkstad och kreativ workshop för att skapa förändring.

Medverkar gör bland annat: 
Malin Roux Johansson, Verksamhetsledare, Realstars. Julia Östfeldt, Föreningen Tillsammans. Madeleine Sundell, Metodstöd Social Rättvisa, Frälsningsarmén och Rebecka Eriksson, Fryshuset.

VAR: Ryska Gränd 18

NÄR: 29/6 10-11.30

Realstars är i Almedalen för att uppmärksamma det ljusskygga brottet – sexköp. Kroppar är inte till salu och varje enskilt sexköp driver sexhandeln och sextrafficking.

2015 uppmanar vi samhället och politiker att ta krafttag för att skydda unga:

– Sexköp av barn ska alltid ge fängelse (och bestraffas i enlighet med vad det är – våldtäkt mot barn).

– Sexköp som begås av turistande svenskar utomlands ska vara straffbart på samma sätt som i Sverige. Mänskliga rättigheter ska respekteras oavsett land.

– Våldtäkt mot barn – ska alltid dömas som våldtäkt oberoende av hur barnets kropp ser ut – ansvaret ska ligga på förövaren.

– Svenska politiker bör mer kraftfullt arbeta för att fler länder ska införa en sexköpslag – ett effektivt verktyg för att minska efterfrågan.

Vi ses i Visby!

Be Sociable, Share!