Modet som bryr sig 2

Vi fortsätter i vår med serien om mode med eftertanke. Från Sveriges modestad Borås kom nyligen en intressant studie att den svenska privatkonsumtionen av kläder och skor ökat med 53 % mellan 1999-2009. (På tal om Borås, passar gärna på att tacka de modekreatörer inom foto, design och modell som hjälpt RealStars.)

Ökningen lämnar en besk eftersmak. Vi gillar mode, Realstars vill också förändra – så på den punkten är vi svaga för Slow Fashion – mode som sträcker sig över kollektioner man tröttnar på. Här har nätbutiken Hildur.se några av de mest intressanta ekomärkena just nu. Material som ekologisk bomull, hampa och bambu och att leva upp till en hållbar produktion är grundidén.
 Hildur har märken som Camilla Norrback, Spirit of Maya, Sobea, Knowledge cotton m fl. Modet är där och inte minst känslan, se senaste kollektioner.
– Det är kul att ekomodet har kommit tillbaka med kollektioner hos flera modekedjor nu i vår. Däremot önskar jag att det fanns fler mindre ekologiska märken som satsade på design och mode. Drömmen är förstås att alla kläder som produceras är ekologiska och skjyssta, säger Annika Gillholm grundare av Hildur.se.

Malin Roux, RealStars

Be Sociable, Share!