Min muffintub och jag

Varje gång jag är hemma i Stockholm och ska gå ut och äta middag eller dansa med mina vänner så frågar jag mina två tonårssystrar vad jag ska ha på mig. Dom vet vad som är ”inne” och säger rakt ut om jag ser ut som skit. Tyvärr så får jag ofta kommentaren ”men du ska väl inte ha på dig det där…?” eller ”asså du kan faktiskt inte gå ut sådär.”

Efter otaliga kvällar av dessa kommentarer och provande utav kläder så har jag nu insett att min två yngre systrar alltid kommer vara längre, smalare, snyggare och trendigare än vad jag är, och det är helt okej.

När jag var tonåring så ville jag vara väldigt ’mainstream’, se ut som alla andra, jeans, top och WESC hoody. Vi som växte upp under 90-talet vet att man ska vara normal och se ut som alla andra, helst också lite smalare än vad som är naturligt. Den normen har jag nu gått bort ifrån. Jag är kort, kurvig och har en fin ”muffintub” som Julia Roberts kallar det i filmen Eat Pray Love, och precis som Julia Roberts så vet jag att jag är helt okej som jag är. Nog för att filmen var rätt klyschig men den hade en scen med ett fint budskap. Julia sitter på en restaurang med svenskan Tuva Novotny som inte vill äta pizza för att hon känner sig tjock varpå Julias karaktär frågar ”har någon man någonsin sett dig naken och sen gått?” Tuva svarar ”nej” och Julia säger ”nej för han har vunnit på lotto, det är en naken tjej i hans rum och det spelar ingen roll hur du ser ut.” Klipp från filmen

Jag är varken Julia Roberts eller Tuva Novotny men jag har lärt mig att jag inte är pinsmal, det kan jag inte bli för jag har stora bröst och höfter och en muffintub som jag trivs med. Och min pojkvän trivs med mig också vilket gör att jag kan slappna av. Så även om jag fortfarande frågar mina systrar om jag ser bra ut innan jag går ut på kvällarna så har jag slutat byta om i fall dom tycker att jag inte ser tillräckligt cool ut. Jag håller på att hitta min egen stil till min kroppsform och då spelar det ingen roll om jag ser cool ut eller inte så länge jag trivs i det jag har på mig för jag har märkt att det är då jag och min muffintub ser bäst ut!

Skriv på och stödj vår kampanj!

Matilda Öhlin Knutsson för RealStars

Be Sociable, Share!