Mediagymnasiet Nacka Strand

Höstterminen 2015 är igång och så är även vi på RealStars. Under gårdagen besökte jag, Anton, de fantastiska eleverna i årskurs 3 med fotoinriktning på Mediagymnasiet.

Eftermiddagen inleddes med en föreläsning där eleverna fick lära sig mer om trafficking, hur situationen ser ut i Sverige och Europa men också vem den ”typiska sexköparen” i Sverige är.

”Den typiske sexköparen tror jag är en medelåldersman med familj, jag tror att de flesta som köper sex har fru och barn faktiskt”.

Vi på RealStars har tagit fram en profil på den svenska sexköparen som visar att han (för det är en man), är mellan 19-75 år, lever ett ”vanligt liv” och inte är tidigare dömd. Men precis som eleverna trodde så har han ofta flickvän/fru och familj.

Fotograf: Peter Eriksson, Mediagymnasiet (5 av 11)

Fotograf: Peter Eriksson, Mediagymnasiet (5 av 11)

Efter den inledande föreläsning, tog vi vid med den kreativa workshopen med värderingsövningar där eleverna får ta ställning kring olika påståenden i övningarna ”på linjen” och ”Fair Sex, Gråzon, Unfair Sex”. Dessa övningar skapar alltid en bra diskussion eleverna mellan, får dem att tänka till och reflektera över både sina egna och andras värderingar, beteende och livssituation.

Fotograf: Peter Eriksson, Mediagymnasiet (1 av 11)

Fotograf: Peter Eriksson, Mediagymnasiet (1 av 11)

Efter värderingsövningarna fick eleverna instruktioner för den kreativa uppgift de kommer att arbeta med under den kommande veckan.

Fotograf: Peter Eriksson, Mediagymnasiet (6 av 11)

Fotograf: Peter Eriksson, Mediagymnasiet (6 av 11)

Vi på RealStars vill tacka för ett jätteroligt besök och för ert stora engagemang. Vi ser fram emot att komma tillbaka nästa vecka och se presentationen av era bilder.

Ni är riktiga stjärnor!

Be Sociable, Share!