Landet som sticker ut

I Schweiz är det likt flera andra länder i Europa lagligt med prostitution. Där är det till och med tillåtet att göra reklam för det, det får ske öppet på gatan och det finns bordeller, ungefär som det ser ut i vissa europeiska länder. Men det finns en stor skillnad mellan Schweiz och de flesta andra välutvecklade europeiska länderna med laglig prostitution. I Schweiz är det nämligen lagligt att sälja sex, trots att man är under arton år gammal, vilket med ett mer förklarande ord heter barnprostitution.

Barnprostitution är precis så hemskt som det låter, man köper ett barns kropp för att tillfredsställa sina sexuella behov. Den säljande parten får dock inte vara hur ung som helst, åldersgränsen går vid sexton års ålder, vilket är helt vansinnigt.

En sextonåring har inte gått klart skolan, har inte fått en ärlig chans att göra sina val här i livet men trots det så kan personen bli intvingad i sexindustrin.

Men nu ser det ändå ut som att det är på väg åt rätt håll. Det sista jag läste om denna fråga var på den schweiziska nyhetssajten ”news.ch” och de skrev (18/8 11) att det lagts fram ett lagförslag för att ändra åldersgränsen från sexton till arton.

Trots höjning av den åldersgränsen finns det fortfarande otroligt många problem utöver kärnproblemet prostitution. Enligt nyhetssajten ”swissinfo.ch” har prostitutionen ökat. Våldet inom sexindustrin har också ökat. Det ska enligt hemsidan även finnas upp emot 3000 traffickingoffer i landet, det lär även vara ett stort mörkertal så siffran 3000 bör nog ökas.

Ernst A Borg för RealStars

Be Sociable, Share!