”Kan man inte bara hjälpa dom?”

image1 Nästa vecka börjar studentflaken att rulla i Göteborg och snart är sommarlovet här. Realstars skolbesök börjar avslutas för det här läsåret, men vi har fortfarande några kvar att göra. Igår besökte vi Sjölins Gymnasium i Vasastan.

Under eftermiddagen träffade vi drygt 70 elever som nyfiket och intresserat lyssnade på vår föreläsning. Det var många som ställde frågor om lagstiftning, situationen för människor i prostitution och även den fråga som de flesta kanske funderar på Kan man inte bara hjälpa dom? Kan ingen bara gå in och rädda dom? Denna fråga kom upp i relation till hur trafficking och handeln med sexslavar ser ut till Europa.

Det finns såklart inget enkelt svar på de frågorna, även om man givetvis skulle vilja svara kort och gott: ja. Men nej, det är inte så enkelt, för det finns en stor efterfrågan på dessa människor i Europa. Den stora efterfrågan på att köpa sex leder till att det finns en stor marknad för människohandel. Detta kan vi inte blunda för och efterfrågan på sexköp kan vi alla tillsammans hjälpas åt för att minska.

Den sista timmen delade eleverna upp sig mindre grupper och skapade kollage, diskuterade, tog foton och aktiverade sig på sociala medier. Resultaten hittar ni här på Creativity For Fair Sex. Tack för ett fint  besök! Processen

Vill du att vi kommer till din skola under hösten? Kontakta Anna Lindeborg om du bor i närheten av Göteborg (anna@realstars.eu) eller Anton Gustafsson om du bor i närheten av Stockholm (anton@realstars.eu) så bokar vi gärna in ett besök!

Be Sociable, Share!