Introduktion av processledaren i Sthlm

Introduktion av Processledaren i Stockholm, Anton Gustafsson.

 34567890Vem är du och hur kommer det sig att du sökte tjänsten som processledare på Realstars?

Jag kommer ursprungligen från Norrahammar, en liten ort utanför Jönköping. Sedan tidig ålder har jag brunnit för mänskliga rättigheter och rättvisefrågor. Efter att ha avslutat mina studier 2013, med en Politices kandidatexamen från Linköpings Universitet och en mastersexamen i konfliktlösning från University of Bradford, praktiserade och arbetade jag under 2014 för den ideella organisationen Hungerprojektet som arbetar globalt med hunger- och fattigdomsfrågor. Arbetet innebar bland annat att jag fick vara ute i grundskolor och föreläste på ämnet. När jag sedan såg att RealStars sökte en ny processledare i Stockholmsregionen tyckte jag att det verkade superspännande eftersom en stor del av arbetet just innebar att vara ute i skolor och föreläsa, diskutera och inspirera och det är just det som jag tycker om. Att sedan få möjlighet att prata om och diskutera trafficking – vår tids slaveri – gör det än mer spännande.

Vad tror du är viktigast för att stoppa människohandel för sexuellt utnyttjande?

Till att börja med att inte blunda för det som försiggår, att våga prata om det och diskutera och reflektera kring trafficking, sexhandel och prostitution. Människohandel för sexuellt utnyttjande kommer inte att försvinna av sig självt, då det är fruktansvärt lukrativt, men att vi 2015 kan låta detta avskyvärda brott pågå är i sig en skandal. Jag tror att den nordiska modellen mot sexköp initialt är en bra grund att stå på då det är efterfrågan vi måste bekämpa. För utan människor som är villiga att köpa och utnyttja andra människor, skulle inte fenomenet existera. Därför är det viktigt att vi arbetar för att andra länder anammar denna lagstiftning.

Kuriosa?                                                

Jag älskar fotboll i alla dess former, i synnerhet Arsenal, och jag är även aktiv som fotbollsdomare i stockholmsregionen. Ett intresse som är väldigt roligt och utmanande samtidigt som det gör att jag håller mig i form!

Be Sociable, Share!