Insamlingsevent mot sextrafficking, för Fair Sex

Den 17 maj anordnade vi ett insamlingsevent i Realstars namn på Pustervik som slog väl ut med de tre talangfull banden Springoaks, Dominoklubben och Lisa Wanloo. Med 70 besökare i publiken blev det ett härligt krafttag för Fair Sex.

Teamet som arbetat med eventet bestod av Clara, (volontärsamordnare på RS) Anna som under våren praktiserat på Realstars samt de två volontärerna Alva och Susanna. Tidigare under våren hade vi klurat på hur ett event skulle kunna utformas. Loppis, quiz och sportevenemang var några av förslagen som kom upp, men vi landade till slut i att musik skulle vara centralt för kvällen. Efter att ha kikat på några lokaler i Göteborg beslutade vi att Pustervik var en bra lokal för kvällens event Fair Fucking Thursday. Och vilken fin kväll det blev!

Med hjälp av vänner, bekanta och sociala medier fick vi ihop tre band som ville vara med under eventet. De tre banden har olika musikstilar med eftertänksamma texter, proffsighet och stämningsfullhet som gemensamma nämnare. De är tre otroligt bra liveband som vi verkligen vill uppmana alla att hålla koll på efter kommande spelningar.

Vi informerade på instagram och facebook om eventet, och berättade att vi sökte band. På så sätt kom vi i kontakt med Springoaks.

 

Berättelse från Plattformen.

Kvällen började med att en av volontärerna, Susanna, läste upp en berättelse som Plattformen Civila Sverige mot Människohandel fått ta del av från en kvinna som utsatts för människohandel för sexuella ändamål i Italien och i Sverige. Realstars är med i Plattformen och vi tog tillsammans fram en utställning i samband med EU:s anti-traffickingdag förra hösten med berättelser från plattformen.

 

 

 

 

 

 

 

Kvällen fortsatte med att vi berättade om syftet med kvällen, alltså att uppmärksamma de akuta frågor som gäller efterfrågan av sexköp och att samla in pengar för att vi ska kunna fortsätta motverka sextrafficking. I pausen mellan det första och andra bandet gick vi igenom det Fair Sex-quiz som behandlade myter om prostitution. Med hjälp av quizet kunde vi prata om Realstars kärnfrågor på ett interaktivt sätt och vi fick många bra frågor både under och efter Fair Sex-quizet.

 

 

 

 

 

 

Springoaks

Dominoklubben

Lisa Wanloo

 

I slutet av kvällen hade vi samlat ihop ungefär 6000 kr (trots att swish oturligt nog slutade fungera under kvällen), haft ca 70 besökare, fått nya Realstarsmedlemmar (Bli medlem här: https://realstars.eu/engagera-dig/bli-medlem/) och fått massor av bra frågor och diskussioner. För mig och Anna blev insamlingskvällen ett tillfälle att utforska nya vägar för Realstars-engagemang, och vi är supertacksamma för bandens medverkan och för alla besökare som kom!

 

Clara, volontärsamordnare för Realstars.

Be Sociable, Share!