Hur tänker du?

Gäst på RealStars blogg är Lotta Johanson, musiker och pedagog verksam i Sverige och utomlands.

Man ser dem överallt, människor som tror sig vara förmer än andra, människor som tar sig rätten att utöva makt och styra över andra människors liv. Människor som till och med anser sig ha rätten att erövra en annan människas kropp. Erövra, beröva ett människovärde som är det enda vi med sanning kom till detta liv att förvalta. Jag undrar vem du är, du som anser dig ha rätten att ta en annan människas kropp i besittning?

Lagstiftningen i Sverige kriminaliserar sexköparens handling.  De som utvärderat traffickingfrågan vill exportera den svenska modellen till EU, något som möter motstånd i vissa kretsar. Se Brännpunkt i SvD den 16 december där undertecknande tydligt vill markera skillnaden mellan att frivilligt sälja sin kropp och slavhandel i form av trafficking.

I detta finns anledning till diskussion men för mig kvarstår frågan till dem som tvekar i att exportera den svenska lagstiftning till EU; vem är du att försvara rätten att för pengar köpa en annan människas kropp? Och det med vetskapen att det då bakom politiska sanktioner, som normaliserar prostitutionen, döljer sig ett människoöde som om och om igen måste lämna sin kropp i pant för att överleva.

Att sälja sin kropp handlar enligt mig om fattigdom oavsett de röster som vill få dig och mig att tro att det i grunden är ett självvalt agerande. Kroppen är det enda vi kan sälja om och om igen och i fattigdomens natur ligger en aldrig sinande uppfinningsrikedom för att överleva, även om den är destruktiv.

Många av dem som säljer sin kropp första gången som redskap åt en förövare är minderåriga därför tycker jag att det är en skam att det 2011 inte är en självklarhet att genom lagstiftning komma dessa barn till undsättning.

Du kan göra skillnad, du kan vara en stjärna genom att ge din röst till dem som inte hörs. Följ länken och agera nu! Make Fair Sex Real

Be Sociable, Share!