Härlig KICK-OFF för RS-volontärer

12961604_1053060124737440_6372349512337517899_nI fredags den 8 april ledde projektledare Alexandra Davidsson den första KICK-OFFEN för nya volontärer i Stockholm.

– Det var verkligen riktigt givande och extra roligt att Clarion Hotel Sign sponsrade oss med en riktigt fin konferenslokal och mumsig fika, säger Alexanndra.

KICK-OFFEN är en del av RealStars nya satsning för volontärer, och nyligen tillträdda Thèrése Paulsen och Jenny Gustafsson deltog på träffen.

– Både Jenny och Thèrése bidrog i presentationen och berättade om RealStars verksamhet. Thèrése har nyligen tillträtt som processledare i Stockholms-området och erbjuder våra föreläsningar på skolor, och Jenny är aktiv som processledare i Göteborg och arbetar främst mot företag och CSR-frågor.

Nya, intresserade och etablerade volontärer fick chansen att lära sig mer om vår organisation och hur vi arbetar för ett Europa fritt från trafficking, vad trafficking är och hur man kan engagera sig som volontär. Det skedde även många intressanta diskussioner allteftersom Power Point-bilderna blandades med inslag av frågor att samtala kring.

12993382_1053060141404105_2031300160824486459_n

”Varför finns det trafficking och vad kan vi göra? Vad borde Stockholms kommun göra?” var frågor som diskuterades intensivt under mötet. Det var en härligt blandad kompott av människor – studenter, jurist, statsvetare och kriminalare. Något som väckte extra stor passion var ju givetvis frågan: ”Hur kan jag själv bidra?” och många var intresserade av statistik och hur det ser ut i Sveriges rättsväsen. Några var intresserade av att direkt engagera sig och starta upp twitter-arbetet igen. Det beräknas vara igång sista april så håll utkik! Och inte nog med det, många volontärer kommer att synas på Återvinningsfesten i Hornstull den 29 maj.

– Det är viktigt att vi syns i stora folksamlingar och pratar om RealStars, men inte minst så är det ett ypperligt tillfälle för teambuilding mellan volontärer i Stockholms området, och de volontärer som har möjlighet att ta sig dit givetvis, fortsätter Alexandra.

För närvarande sker en ny satsning för volontärer och blivande Fair Sex-ambassadörer. Nästa KICK-OFF hålls den 5 maj. Är du intresserad av att delta? Eller veta mer om hur du kan engagera dig? Kontakta alexandra@realstars.eu redan nu!

Realstars_Volontar_2016_social 2

Be Sociable, Share!