Gymnasieelever organiserade event tillsammans med Realstars

Innan jul gjorde en grupp gymnasieelever från Söderporstgymnasie i Kristianstad ett samarbeta med RealStars kring ett event om trafficking på deras skola. Eventet utformades och planerades som ett mer avslappnat event, där publiken skulle få chansen att ställa frågor. Sudeshna från Realstars kom och pratade om organisationen och hennes upplevelser som hon har fått ta del i bland annat Indien i hennes arbete där med trafficking-offer.

I samband med föreläsningen anordnades livemusik, gratis fika och en blandning av stationer som tog upp olika aspekter om trafficking. De olika stationerna framhävde olika essentiella frågor såsom traffickingsituationen i Sverige, globalt och även hur vi kan motarbeta det. Under eventet erbjöds deltagarna att signera Realstars petition ( https://realstars.eu/for-fair-sex/ ). Petitionen syftar till att sprida den svenska sexköpslagen i Europa, då den svenska sexköpslagen är ett otroligt viktigt instrument i arbetet mot prostitution och trafficking för sexuella ändamål.

Under eventet fick deltagarna även ta del av två kortfilmer som arrangörerna fått chansen att vara skådespelare i.

”Vi är oerhört glada och stolta att vi fick chansen att hålla detta event, vi hoppas att fler blir inspirerade att ta ställning i denna viktiga fråga. Publiken blev mycket rörd och vi hade väldigt djupgående konversationer efteråt. Många visste inte om att det hände i Sverige vilket öppnade upp deras ögon och vilja för att göra en skillnad.”

Citat från Emma Nylander, en av arrangörerna

Be Sociable, Share!