Fullspäckad höst för RealStars volontärer

Sommaren leder sakta men säkert mot sitt slut, och vi på RealStars är laddade med energi och peppade inför höstens aktiviteter! Trots semestermånader har sommaren varit späckad med viktiga händelser:

➡ RealStars generalsekreterare Malin Roux Johansson berättade om hennes arbete och drivkrafter i ETC.

➡ RealStars processledare Julia var med i podden #Travelhacks där hon pratade om vad man kan göra som privat- eller affärsresenär om man kommer i kontakt med sexturism och trafficking under en resa.

➡ I juli var det ett år sedan Samtyckeslagen trädde i kraft, och det har visat sig att lagen har kunnat användas i fall av sexköp och människohandel.

➡ Polisen genomförde en lyckad insats mot sexuell exploatering av barn.

➡ FN:s dag mot människohandel den 30 Juli uppmärksammades.

Med detta i ryggen tar vi stora kliv in i hösten som är fullspäckad med viktiga aktiviteter för att uppmärksamma efterfrågan på sexköp och trafficking.Vi lyfter Fair Sex i så många sammanhang vi kan. Höstens volontäraktiviteter började redan den 28 augusti, då hade en volontärträff i Göteborg. En till volontärträff  hålls i Stockholm onsdagen den 25 september kl  17.30 på The Castle, Slottsbacken 8 och i Göteborg onsdagen den 9 oktober kl 17-18.30 på Södra Larmgatan 6. Skicka ett mejl till volontarsamordnare@realstars.eu om du är intresserad av träffarna eller vill vara med på Bokmässan. I slutet av september hålls Bokmässan i Göteborg, och RealStars har självklart en monter! I sedvanlig ordning har vi ett boklotteri ett Fair Sex-quiz. Extra fokus att ligger på att den svenska sexköpslagen som fyller 20. Vill du vara med i RealStars monter som volontär?

I oktober tar vi ett krafttag för att återigen uppmärksamma EU:s anti-traffickingdag tillsammans med restauranger, hotell, barer och caféer i Stockholms- och Göteborgsområdet. Jobbar du inom besöks- och turistnäringen och tycker att just din arbetsplats borde ta ställning mot trafficking – för Fair Sex? Hör av dig till volontärsamordnaren. Håll utkik i våra efter kommande event på vår facebook. Vill du följa vårt arbete på fler kanaler? Du hittar oss även på instagram, twitter eller Linkedin!

Be Sociable, Share!