Fler elever skapar för Realstars

Hello There!

Jag heter Joakim Eklund och är Senior Storyteller och stolt styrelselmedlem i RealStars. De senaste 18 åren har jag arbetat med digitala spel för marknadsföring, utbildning, underhållning och social förändring.

De senaste 5 åren på www.hellothere.se där jag är en av grundarna. Parallellt med mitt dagliga arbete på Hello There undervisar jag i och föreläser om spelifiering och storytelling.

För ett tag sedan undervisade jag engagerade och kreativa reklamstudenter på Göteborgs Yrkeshögskola på Lindholmen i Göteborg. Utbildning heter Reklam & Marknadsföring. En tvåårig grundutbildning baserad på föreläsningar, workshops och längre projekt där eleverna får möjlighet att arbeta kreativt i team med Art Directors, copywriters och projektledare, precis som i verkliga livet på en reklambyrå.

Kursplanen omfattar hela kommunikationsprocessen – från research, benchmarking, analys, branding, positionering och kommunikationsstrategi till idé, produktion, pitching och praktiskt genomförande och planering av kampanjer i olika medier. Lärarna är alla professionella marknadsförare, som arbetar på några av Göteborgs mest välrenommerade reklam- och digitalbyråer. Jag är glad över att få vara en av lärarna som bidrar till att utbilda morgondagens reklamstjärnor.

Under storytellingkursen gick vi igenom både teoretiska och praktiska sidor av storytelling: berättande är i huvudsak hur människan har utbildat, informerat och underhållit i tusentals år. Berättelser är som korsningar där fakta och känslor möts. Stories gör det möjligt för oss människor att förstå och navigera i denna värld.

I slutet av veckan fick studenterna en delikat utmaning: att skapa stories med syftet att få mottagarna att vilja skriva under petitionen på Real Stars hemsida. Bara några dagar senare visade de sina verk – på kort tid hade de åstadkommit riktigt starka grejer.

Nyfiken? Du kan se resultaten här:

https://realstars.eu/creativityforfairsex/

Namnen på filmerna är:

Ditt livs investering

Dockan

Grannen

Pennsoldaten

There is no excuse

Tjänster som tjänster

Torsk

Trafficking is no game

Be Sociable, Share!